Thuisvoordeel aan het werk in speelweek 1

Overzicht van onze ploegen in speelweek 1

Nationale & Landelijke

Ploeg A ging met kersverse aanwinst Cosmin Stan onderuit met 13-3 bij Sokah A, dat wel sterk aantrad met een A-speler en twee B0's. De B-ploeg maakte dat goed met 7-9 winst, onder meer door een verrassende overwinning van Patrick Van Hoecke (C4) tegen een B6. De C en D ploegen verloren ook al met zware cijfers buitenshuis, in Diest en Hoeselt.

Ziehier het verslag in Het Laatste Nieuws

 

Provinciale

De E-ploeg won 7-9 bij Gemo A, geholpen door een individueel forfait. De F-ploeg speelde gelijk bij Meteor A, onder impuls van een uitstekende Stijn De Brauwer en Koen Taghon (3/4).

Onze thuismatchen verliepen een stuk vlotter. G en H stuurden Sterke Stut A en C naar huis met 12-4 en 15-1. Veel 3tjes en 4tjes hier, te zien op Frenoy. De I won met 11-5 van Palaestra, onder aanvoering van Olivier Haegeman (4/4). Sint-Pauwels kreeg slechts een gelijkspel van onze J-ploeg. De K won 11-5 van Aaigem C in een collectieve prestatie.

Onze andere ploegen in 5de speelden uit. De L verloor bij Sint-Niklase H, de M bij Sint-Niklase G. De N ging wel winnen, bij Palaestra B, dankzij een erg knappe maximumscore van onze youngster Kobe De Backer.