Speelweek 3 - Provinciale

De E-ploeg haalt een mooie uitoverwinning bij Lobos, met een maximum voor Frederik Ampe, die aan een zeer knap seizoen bezig is met 80% winst. Hij bewijst bovendien dat fietsen van en naar de tegenstander de ideale opwarming en cooling down is. Basten en Stijn bevestigden met 3/4 en  Yonzhan deed zijn duit in het zakje met 2/4.

De F-ploeg verliest uit tegen Temse met 11-5. In het begin ging het nog gelijk op, maar dat bleef jammer genoeg niet zo. Sven haalde wel een 3/4 waarvonder C0 Kevin Foubert, Jens en Ilias haalden er elk 1 en voor Ashok gelden verzachtende omstandigheden wegens ziekte. Hij kon net geen belle winnen tegen de C4.

Rooigem G - Zomergem B 14-2. Het werd opnieuw een avond waarbij we fier mogen zijn op het resultaat en de inzet. Kasper & Steven speelden full force 4 op 4. Jago verloor enkel nipt in de belle met 9-11 van D0 Sander Creel, en Koen moest het onderspit delven tegen D2 Bo Van De Veire. Ook na speeldag 3 blijven we ongeslagen.
Enkele statistieken na onze 3 avonden: gewonnen matchen 43, verloren matchen 5. Kasper & Steven spelen als enige spelers in 3e Provinciale A nog steeds aan 100 % !!, Jago aan 87 %, Koen aan 75 %. Volgende week trekken we naar Ninove D (normaal D4-D4-E0-E0). Het is nu vooral belangrijk om elke wedstrijd onze focus te behouden, voluit te gaan en nooit onze tegenstander te onderschatten. Met deze ploeg moet dat zeker lukken!

De H-ploeg (Vincent, Deef, Jens en Steff) speelde tegen Sint Pauwels (D6, D6, D6 en E2). Een bekende ploeg, want zowel de titelwedstrijd als de eindronde van de I-ploeg speelden we tegen ongeveer dezelfde spelers. Vincent won vlot zijn 3 matchen, enkel van kapitein Steven verloor hij nipt met 2 chanceballen op 9-9 in de beslissende set. Deefke begon voortvarend aan zijn wedstrijden, maar zijn laatste match liet hij een steekje vallen en zo werd het 3/4 voor hem.
Jens heeft zijn vorm van vorig jaar nog niet terug en moest tevreden zijn met 2 wedstrijden. Steff tenslotte liet geen steken vallen en won zijn 4 wedstrijden.

In de I-ploeg moest Enzo verstek laten gaan, waardoor Inge als E6 in 3de provinciale aantrad, samen met Rita, Anwar en Kevin. Derde was zo al een vergiftigd geschenk voor de nog zijn weg zoekende I-ploeg en dan speelde de tegenstander ook nog eens met C0, C6, D2 en D4! Voor Kevin en Inge bleek dat een onhaalbare opdracht maar Rita en Anwar konden boven hun klassement uitgroeien met overwinningen tegen de D's. Anwar pakte zelfs bijna de scalp van de verdedigende C6 met magnifiek opbouwend aanvalsspel, gedragen door een ware heksenketel die een talrijk opgekomen publiek van de Rooigemhal maakte. Toch sloeg de vermoeidheid of de stress om te winnen alsnog toe en ging de belle met 10-12 naar Wetteren A.

Ruben Platteau, Kimberly van Hecke, Geert Goessens en Dieter Verhofstadt namen het met de J-ploeg op tegen Brakel A, dat afreisde naar Gent met een D0, D6, E0, E2 en dus theoretisch met ongeveer 10-6 moest winnen. Het draaide anders uit: Dieter zette de toon door hun D0 te verschalken en daarna een perfect parcours neer te zetten. Geert van zijn kant matte de tegenstander af en sloeg hun E0 zelfs een oog uit: it's a dirty job but someone's gotta do it. Ruben pakte wat hij moest pakken en Kimberly zette de kroon op het werk in de beslissende wedstrijd: na twee verloren sets tegen Dimitri Boitsios knokte ze terug tegen de antitopper en haalde zo de oververdiende 9-7 binnen. We bedanken overigens het talrijk opgekomen publiek dat weliswaar vooral oog had voor de prestaties van Anwar Koua aan de andere tafel, maar toch, zelden zoveel volk gezien op onze provinciale wedstrijden. Het thuisvoordeel deed weer danig van zich spreken!

De K-ploeg (Nicolas, Lucas, Killian en Jo) geraakten in Sterke Stut niet verder dan een 15-1 verlies. Lucas won gelukkig op het einde nog één match tegen Tim Claessens. Zo was de pijn toch iets minder hard. Bij de tegenstander speelde ex-lid Xavier De Cock die een maximum haalde. Dat maakt de pijn weer wat harder.

De L-ploeg speelde in en tegen Meteor Oudenaarde. Een ploeg met 3 sterke E6'en en een NG.Wij zijn met Jan E4, Gina E6, Benjamin E6 & Kevin E6 naar daar vertrokken met de gedachte om de 3 punten mee naar Gent te nemen. Het werd een spannende avond met veel belles en lange rallys. Halfweg stond het 4-4 met een vlekkeloos parcours voor Jan 2/2, gina en benjamin hadden elk 1/2 en Kevin bleef achter met goed spel maar toch een 0/2. Na de pauze ging Jan door op zijn élan en nam vlot hun nummer 1&2. Benjamin had wat moeite met het rare spel van de linkshandige tegenstanders en nam spijtig genoeg na toch goed te spelen geen match meer. Gina speelde zoals ze de hele avond al speelde heel solide en beheerst en nam nog een 1/2. Ten slotte behaalde Kevin heel verrassend de overwinning op de heel raar spelende en een beetje uitdagende E6, en won hij ook nog de NG, 2/2 voor Kevin dus en een einduitslag van 7-9. Zo blijven we ongeslagen aan de leiding in 5e provinciale.

De M-ploeg bestond integraal uit jeugdspelers en kende een moeilijke avond in Stekene. Emile, Natan en Maxim wonnen elk hun partij tegen de NG maar de E6'en bleken voor onze youngsters te sterk. 13-3 was de uitslag.

De N was vrij deze week.