Speelweek 3

A-ploeg

WAEGEMAN KENCORTEEL PIETER-JANNIJS PETER
        B0                      B2                   B2

Als scheidsrechter op het provinciaal B-criterium tijd genoeg om een verslagje te schrijven. De A-ploeg nam het op tegen de uit vorig jaar nog in super aantredende ploeg uit Herstal , spelende met 2B0 2B2. Maar 1 van die B2's, Habran Fabrice, heeft ruim 10jaar B0-ervaring. Dat bleek ook meteen uit zijn eerste twee matchen vd avond: Ken en David verloren elk 3-1. Gelukkig was Captain Peter wel bij de pinken: hij versloeg B0 met korte noppen Bletard waardoor de achterstand in e pauze al bij al nog overbrugbaar is : 3-5. 
PJ kon met zn flauwe vrouwentopspins het leven van Habran wel zuur maken en hij won in de belle. Verder wonnen Peter Ken en David hun derde wedstrijd waardoor we zowaar 7-5 voorstonden. PJ kon nogmaals een vuistmaken en 8-6 tussenstand. De kopmannen maakten het plaatje mooi af ! Collectief een schitterende prestatie! rooigem A thuis nog steeds ongeslagen, met dank aan al onze trouwe supporters! Zeker blijven komen!

(David Henkens)

 

 

B-ploeg

D'HAVE JOHANVAN HOECKE JEROENBOCKAERT NICNUYTINCK KRISTOFGOESSENS STIJN
              B2                     B2                      B2                      B2                     B4 

 

In de derde speelweek ontving de B-ploeg een nieuwkomer in 2e nationale, namelijk Visé. De enorme staat van dienst van Johan, de natuurlijke klasse van Kristof en het jeugdig enthousiasme van Stijn en Jeroen waren voldoende om de Viséese code te kraken. Spanning was een onbestaand begrip, maar voor een sfeervol potje 'chapeau' na de match werd er wel tijd gemaakt. Uiteindelijk trok de auteur van dit artikel aan het kortste eind, maar dat bedierf de pret allerminst. Meer dan een eerredder zat er voor de afgereisde ploeg uit het Luikse niet in !

Eindigen doe ik met een kleine randopmerking : de stressbestendigheid van de B-ploeg werd gisterenavond nogmaals bevestigd. Van de 11 gespeelde belles door de B-ploeg dit seizoen, konden we er liefst 10 in winst omzetten.

(Jeroen Van Hoecke)

 

C-ploeg

SIMAL ROBINGHEQUIERE JORDYVYNCKE BRECHTFRANCK NICK
            B4                   B4                         B4                    B4 

Rooigem C had het genoegen om het sterke Chatelet A te ontvangen. Vooraf werd puntenwinst tegen deze ploeg (B2 B2 B2 B4) als onmogelijk beschouwd. Toen bleek dat een van de B2’en afwezig was ontstond er een sprankeltje hoop. Deze was echter tevergeefs en de C-ploeg ging pijnlijk 10-6 de boot in. Jordy en Brecht konden beiden van de sterke B4 winnen, voor Nick en Robin was geen winstmatch weggelegd. Met iets meer meeval was puntenwinst zeker mogelijk geweest maar helaas... (zie het 11-9-verlies in de belle van Jordy, en het 12-10 verlies in de belle van Robin).

Volgende week staat de degradatietopper tussen Rooigem C en Heppignies A gepland in de Hel van Rooigem. We rekenen op de supporters om hier onze eerste punten van het seizoen te pakken. Wij zien het alvast zitten, hopelijk jullie ook!

(Robin Simal)

 

D-ploeg

VANDECAVEYE KOENANECA BASTENVANDERHAEGHEN TOMDEJONGHE TYCHOAMPE FREDERIK

 

Vier D-ploegers keimotivé
versus 3 Houthulsters inclusief een NG

Basten won ze alledrie
Bij de rest ging da nie

Fredje at een kroketje
Vertrok daarna zonder zijn paletje

PJ speelde als een wijf
Bij ons werd het 11-5

(Frederik Ampe)

 

 

E-ploeg

ROSSEY NIELSKOUA ILIASDE BRAUWER STIJNVAN OPSTAL STEVE

3de speelweek, 3de spannende match voor de E-ploeg. Niels, Stijn, Steve en Anwar vs de C0 C2 C2 C6 van Temse.
Onze jongens slaagden er enkele keren in een 2 puntenkloof te slaan maar met een hoop verloren belles en een jammerlijke gedwongen forfait voor Stijn in zijn laatste match stond was de stand na 14 matchen in evenwicht (7-7). Niels en Steve aan zet, Steve deed waar hij al hele avond mee bezig was namelijk winnen en Niels kon de zenuwen het beste bedwingen in een spannende belle waardoor Rooigem met het kleinste verschil maar wel de 3 punten op zak terug huiswaarts kon keren.
 

Steve 4/4 , Niels en Anwar 2/4 en Stijn 1/3

(webmaster)

 

F-ploeg

SAMYN KASPERDEMOL SVENKOUA ANWARDECLERCQ SEPPEPIRC STEVENWILLEMS ROBIN

Daar stonden ze dan. Drie krijgers gestrand in een wagen langs de kant van de N9. De klok tikte per seconde richting forfaitscore terwijl onze diepe spits de inhoud van zijn endeldarm leegde in de achterkamers van restaurant Sint-Christophe te Waarschoot. De lach op Kaspers gezicht bij terugkeer van zijn ticket richting beerput en het welbehagen van alle andere aanwezigen in de Sint-Christophe was het schoolvoorbeeld van een negatieve correlatie.

De gesprekken voor de resterende 4,3km van de tocht waren dan ook direct gevuld met Pirc die Sven the man trachtte uit te leggen wat een negatieve correlatie juist is.

De resultaten van de buffalos in verhouding met de kans dat Hein tekent bij Anderlecht, de resultaten van de laatste 4 matchen van de Fabulous F-Force in verhouding met de barrekening, … De voorbeelden waren overduidelijk maar wat baten kaars en bril. Sven was duidelijk in de war van de uitleg bij aankomst in Eeklo en dit toonde zich bij momenten tijdens de wedstrijd.

Tof van Eeklo dat ze 4 spelers vonden om ons ook een balletje te laten slaan terwijl we deden waar we voor gekomen waren: kijken naar Eeklo D tegen Schendelbeke B. Chips en een export in de hand waren we klaar voor een entertainende avond. Temptation ging weldra een cultuurprogramma voor meerwaardezoekers lijken in vergelijking met het schouwspel dat wij gingen bewonderen.

Nog geen uur na de aftrap waren de poppen aan het dansen. In een discussie over zweet op de tafel raakten de gemoederen zo verhit dat een speler van Schendelbeke zich diende op te sluiten in een toilet om zich te beschermen tegen zijn tegenstanders. W.S. van Eeklo sprak de gevleugelde woorden “komt er uit en ik sla U zo dood als een luis, ik ben vroeger boxeur geweest” terwijl hij op de toiletdeur bonkte.

Toen de speler meer bedreigd bleek dan de Siberische Witte Kraanvogel greep Sven in en bracht de man in veiligheid.

Een avond getekend door zweet, bijna bloed en ergens een traan. Pingpong een feest!

P.S. Blijkbaar wonnen we ook.

 

foto van Tjeppe Declercq.

 

G-ploeg

VERSLUYS JENSWILLEMS ROBINTAGHON KOENVAN DE WIELE JAN

Rooigem G wachtte gisteren de verre verplaatsing naar Galmaarden C voor wat een spannende thriller-avond zou worden. Bij aankomst leek het alsof onze tegenstanders steeds op hun sterkst aantreden tegen ons dit seizoen. Galmaarden C ontving ons met hun sterkste opstelling: 
4 x C4 Joni Gerard, Loic Steelandt, Michael Hinderdael & Jean Opsomer.
Wél al direct meegeven dat we als ploeg uitstekend functioneerden. Iedereen moedigde iedereen aan, de sfeer was uitstekend én we warenallen uiterst gedreven om een sterk resultaat neer te zetten.
Om het verslag niet veel té lang te maken springen we vlug van 1-1, 2-2, 3-3 naar 4-4.
Jens Versluys & Ashok Rao hadden dan al Hinderdael gewonnen, ikzelf nog niets & Jasper Claeys, onze nieuwkomer uit Zomergem startte uitstekend met 2 op 2 tegen Steelandt & Gerard. Trouwens, Jasper is een fantastische aanwinst die zich gisterenavond al onmiddellijk vlekkeloos integreerde in onze ploeg. Een sympathieke kerel (en hij had het geluk dat z'n exclubmaten hem konden aanmoedigen want Zomergem B speelde die avond ook tegen Galmaarden D :))
Bij 4-4 kwam het keerpunt. 
Jasper won vlot tegen Hinderdael. 4-5 voorsprong voor ons.
Ikzelf speelde een slopende thriller tegen Jean Opsomer. Ik slaagde er in om z'n counterspel & dito opslagen lam te leggen, overwon 2 matchpunten in de belle bij 8-10 en won uiteindelijk 12-10....Geen 5-5 maar 4-6 voor Rooigem.
Ashok & Jens waren zo nog extra gemotiveerd door de overwinningen van Jasper & mezelf. Jens speelde een topmatch tegen Joni Gerard. Echt memorabele rally's op het scherp van de snee én 3-1 winst.
Ashok haalde alles uit de kast tegen Steelandt, vocht voor elke bal en draaide een 8-10 achterstand in de 4e set om naar een 12-10 winst. 3-1 eindstand....en 4-8 voor Rooigem !
Uiteindelijk gingen Jasper & ikzelf strijdend ten onder in onze laatste wedstrijd, beiden in de belle. Ashok vocht tegen een te sterke Gerard...en het werd nog 7-8...
maar dan was er onze kapitein Jens. 
Qua passie & gedrevenheid aan tafel kan iedereen er een voorbeeld aan nemen. Jens was top tegen Steelandt. 3-0 
én de overwinning was binnen. 7-9 !!
Jens 3 - Jasper 3 - Ashok 2 - Koen 1
Een heerlijk gevoel voor ons viertal. We hadden er zo voor gevochten. Ook belangrijke punten want onze eerste overwinning en niet tegen de zwakste uit de reeks.
"Met deze ploeg kunnen jullie onmogelijk zakken" was de gevleide uiterst sportieve analyse van onze tegenstanders.
Vier glimlachen trokken na enkele sandwiches & boterhammen terug richting Gent !

(Koen Taghon)
 

H-ploeg

DE GRAEVE STEFFGHEYSENS VINCENTVERHOFSTADT DIETERLOMBET RITA

In derde provinciale kreeg de H-ploeg op speeldag 3 de tweede zwaarste tegenstander voorgeschoteld. Olsene A speelt met 2xC4 en 2xD2, onder aanvoering van Luc Deblanc, wat mij betreft de sympathiekste speler in heel Oost-Vlaanderen. Onze ploeg begon gehandicapt aan de wedsdtrijd: Rita is immers weken buiten strijd met onder andere een gebroken arm en werd vervangen door Mario, die na 5 jaar voor het eerst weer een palet in zijn handen kreeg. Ik was die morgen ziek geworden en had me maar met moeite door de werkdag gesparteld.

Nog een handicap: Vincent krijgt het thuis op zijn heupen van het gekwetter langs de lijn en ik moet zeggen dat er inderdaad veel rumoer kan zijn, ook wel eens van mezelf als ik mijn eerste wedstrijd niet goed heb gespeeld. Hij won wel de zijne tegen Luc, alweer een knappe prestatie. Steff had niet zijn dagje en ging de boot in tegen Dave, terwijl Mario aan zijn veredelde trainingsavond begon met 0-3 tegen Jordi.

Hoe je met een techniek als die van Joseph C4 kan worden, lijkt een raadsel, maar kijk: hij won tegen Vincent. Blokken en plaatsen met Tackiness aan beide kanten, het blijkt voldoende om spelers als mezelf en Vincent tureluurs te spelen. Tegen verdediger Luc kon ik me niet doorzetten in die fysieke toestand en zo werd het 1-5. Steff speelde opnieuw slecht maar won wel en halfweg stond het 2-6.

Daarna werd het nog een goeie avond voor mezelf: ik klopte beide D2's, waarvan één opnieuw na 2-0 achter te komen. Steff en Vincent deden elk nog een duit in het zakje, waardoor we strandden op 6-10, niet slecht tegen een titelkandidaat. De tegenstander voorspelde ons alvast een zorgeloos seizoen. Maar dat is eigenlijk allemaal bijzaak: wij zijn in onze gedachten bij Rita en wensen haar een spoedig herstel.

 

(Dieter Verhofstadt)

I-ploeg

VAN HECKE KIMBERLYBJURSTAM JOHANVANDENHOLEN BRAMVAN DYCK JANDEMOL JO

De geteisterde I-ploeg kon slechts met 2 eigen spelers aantreden tegen Hamme maar werd uit de nood geholpen door invallers uit de J en K ploeg. Aangezien alle 3 deze ploegen in 4de provenciale spelen bleken de 4 E2'en van Hamme toch geen al te lastige horde voor de alternatieve I-ploeg. Met Maxima voor Jo en Robbe, Kimberly die haar eerste competitie nederlaag liet optekenen en 2/4 voor Dries haalden ze het makkelijk met 13-3. Vanaf volgende week wachtten de in principe iets sterkere tegenstanders voor de I-ploeg die  een knappe 9/9 laat optekenen.

(webmaster)

 

J-ploeg

WAUTERS KEVINVERSCHELDEN ROBBEPLATTEAU RUBENDEMEYER LUCASLAMBERT NICHOLASDE BACKER KOBE

Met 2 weken vertraging achtte kapitein Ruben de tijd rijp om zijn ploeg te vervoegen in de zoektocht naar hun 2de overwinning. Tegenstander van dienst Stekene is een ploeg die zal moeten vechten voor elk punt. De E2 en 3 E4’en mochten in principe geen probleem vormen voor de J-ploeg die na een baalweekend vorige week weer op volle sterkte kon aantreden met Kevin Wauters,Nicholas Lambert en Kobe De Backer die eveneens pas vandaag zijn eerste wedstrijd speelde. Bovendien hadden we de luxe Robbe uit te kunne lenen aan de I-ploeg.

Dixit Nicholas na vorige match: “ ik moet echt eens mijn belles kunnen winnen” zo gezegd , zo gedaan en hij begon de match door zijn eerste 2 wedstrijden in een belle te winnen. Ondertussen had Kobe weinig problemen met het verdedigende spel van kopman Evrard, al moest hij een match later wel de duimen leggen tegen een steeds beter spelende Steff. Kevin en Ruben begonnen op cruise control met 2 eenvoudige zeges zonder setverlies, al ging dat in mijn 2de match niet zonder gezaag van de tegenstander die geen voet aan de grond kreeg en het nodig vond na de eerste set te beginnen zagen over een zogezegd niet serieus genoege opwarming. Even was ik mijn focus kwijt met wat opslag missers tot gevolg maar met dank aan Luc Mahieu, die zijn waarde als coach doorheen heel de avond bewees, kwam hij niet verder dan 8 punten in gans de match ( en dat nog eens met een onregelmentaire opslag van zijn kant). 7-1 halfweg.

In deel 2 van de match verging het Nicholas minder goed, met een te hoge foutenlast verloor hij zijn eerste match en in zijn 2de gaf hij een 2-0 voorsprong nog jammerlijk uit handen. Kobe kende geen problemen meer en won makkelijk zijn laatste 2 matchen. Bij mij draaide het plots totaal niet meer zo soepel waardoor ik in match 3, 2-0 achterkwam alvorens het betere spel in mijzelf terug te vinden met een paar heel mooie rally’s tot gevolg maar verder dan setwinst bracht het mij niet aangezien ook Steff zijn niveau nog maar eens serieus naar boven trok. Laatste match geen problemen meer. Kevin ging ondertussen rustig door op zijn elan en kwam zonder setverlies aan in de laatste match tegen Steff die hij ook leek te gaan winnen maar uiteindelijk nipt verloor met een 3op4 tot gevolg voor de toch wel ondergeklasseerde Steff. 11-5 eindstand met een collectief homogene prestatie. Op naar Ronse!

(Ruben Platteau)

 

 

K-ploeg

HERBOTS DRIESVIJNCKE GINADEMOL LARACOENE BENJAMINDE WIT ESTHERDE ZUTTER INGE

Kort verslag van de inspanningen van de K-ploeg (E2-E2-E4-E4): Egmont C (D6-E0-E0-E0) was de tegenstander. Eindstand 2-14. Enkel Inge en Gina konden een E0 (Koen Vanommeslaeghe) verslaan door goed en scherp te snijden. Daar kon hij niet tegen. Lara en ik verdienden eigenlijk ook een match tegen E0 Stephan Standaert, maar daar dacht deze anders over. We verloren allebei in de belle na toch wel onze beste match van de avond. We bleven echter steken op 0 matchen. Hopelijk volgende keer beter.

(Esther De Wit)

 
 

L-ploeg

BELLO STEVECARDYN MIRDINABU-SHEALA RAMIABU-SHEALA SAMEERUGBO EGHOSAOOSTERLINCK STIJN

L-ploeg ontving concurrent Merelbeke die met E6 E6 NG NG afzakten naar Rooigem. Ze begonnen goed aan de match met een 3-1 voorsprong maar konden deze helaas niet vasthouden. Tot 5-5 ging het gelijk op maar uiteindelijk gingen onze jongens toch met 6-10 de boot in.  Goede nieuws is dat niemand het zonder matchwinst moest stellen binnen de ploeg. 

 

(webmaster)

 

M-ploeg

DEMEYER ARTUURDEMEYER NATANDENAYER JEROENDE MEYER MAXIM

M-ploeg was voor de 2de week op rij vrij. Volgende week het onderlinge duel met de N-ploeg.

(webmaster)

 

N-ploeg

VAN DEN EEDE KURTBOOT IMANDEWULF JANDE BRABANDER KEVIN

Net als de M-ploeg was de N-ploeg voor de tweede week op rij vrij, en volgende week treffen ze dus elkaar.

( Foto's zijn afkomstig van de VTTL Site en gemaakt door Steven Dullaert, iedereen staat afgebeeld bij zijn standaardploeg, uiteraard spelen er vaak mensen in andere ploegen dan hun eigen ploeg)