Speelweek 21 - provinciale

De voorlaatste speeldag was er een met vele forfaits en late afzeggingen. Hierdoor was de spoeling voor onze competitieleiders te dun om alle ploegen te ondersteunen.

Zo werd de E-ploeg enigszins geofferd: de geblesseerde Nils deed niet mee, de eveneens geblesseerde Nick Franck pakte alsnog 4 overwinningen, uiteraard niet genoeg om nog punten binnen te halen, en Sebastien kwam met een gespalkte arm pro forma opdagen, kwestie van niet nog een punt te verliezen.

De F speelde wel op volle kracht en pakte de volle buit tegen Maldegem A. Een mooie collectieve prestatie van Frederik, Jens, Basten en Ashok.

Het forfait van Koen Taghon was de voorbode van een kwakkelavond van de G-ploeg, 't is te zeggen, Frank Van Hoecke bevestigde zijn prima vorm van de voorbije weken met een propere 4/4 met maar 2 sets verlies en dat dan nog in een wedstrijd waarin hij nooit in de problemen raakte tegen Jo Willems van Merelbeke. Vincent kon dan weer geen set winnen en gaf zijn laatste match ook forfait, terwijl Steven verdienstelijk bleef maar toch eindigde met 0/4.

Dé prestatie van de speeldag was echter de uitoverwinning van de H-ploeg bij Kruibeke D. De nummers één en twee in vierde provinciale bekampten mekaar zomaar eventjes met een C6, 2xD2, D4 en 2x D0, D6, D6. De op papier ongelijke strijd viel toch in ons voordeel uit, dankzij Steven Pirc (3/4)  maar ook Sven, Olivier en Jago (2/4). De C6 haalde het alleen van Sven, die overigens een 3de puntje had verdiend: 18-16 in de belle tegen Nick Heuten, daar zal hij nog van gedroomd hebben. Nu nog bevestigen in de laatste wedstrijd en de H promoveert!

De I-ploeg had zijn kansen op de titel al verkeken en trok ook nu aan het kortste eind in Merelbeke. Peter De Coninck probeerde het nog eens tegen beter weten in, maar zijn clubliefde was na één wedstrijd niet meer opgewassen tegen zijn zere elleboog. De anderen konden peetvader Nuytinck niet verschalken maar pakten wel 2, 2 en 3, helaas niet genoeg om het forfait weg te werken. 9-7 voor onze buren.

Ook onze J-ploeg moest met 3 aantreden in en tegen Stekene, door het verstek van Gilles Emery. Deze 4-0 handicap werd echter proper weggewerkt onder impuls van een sterke Anwar Koua die al zijn tegenstanders het nakijken gaf. Nicholas Lambert wist zijn duidelijk hogere niveau van op training de laatste weken deze keer ook netjes om te zetten in een goed resultaat en moest slechts in 1 match de duimen leggen. Kevin Wauters had een iets minder begenadigde dag maar wanneer de nood het hoogst was haalde hij toch zijn betere niveau boven met een mooie 7-9 overwinning tot gevolg. Kapitein Ruben had voor deze wedstrijd waarin hij zelf niet deelnam de Heilige Rosalie aangeroepen en zijn bede werd duidelijk aanhoord.

De K-ploeg kon dit weekend officieus kampioen spelen in vijfde door te gaan winnen bij Stekene, de leider in de reeks. Helaas gebeurde dat niet. Ondanks versterking met 3 E2's, beet de K-ploeg in het zand tegen de 4 E4's van de thuisploeg, waarvan er overigens 3 vast in de kern zitten. Het is dus wel een verdiende titel. Dieter verloor enkel van de onklopbare Stijn Wullaert. Ruben Platteau liet het ook liggen tegen Bart Wullaert, en Kenneth Meirlaen en Lucas Demeyer konden beiden enkel winnen van Kenny Vereecke. Erg leuk dat Ken Waegeman kwam kijken en coachen. Ook al leverde het geen overwinning op, dergelijke coaching is toch erg welkom. Volgend jaar jammer genoeg dus geen K-ploeg in 4de, behoudens de eindronde.

Een vertimmerde L-ploeg haalde het gemakkelijk van Zele E, met maxima voor Jef en Arto. Ook de M boekte eens een ruime overwinning, tegen Ronse G. Hier haalden Kevin en Matthias 4/4. Tot slot zorgde onze kweekvijer Rooigem N voor de vijfde 9-7 van de avond, helaas in het eigen nadeel. Lara en Manu redden de meubelen met 2 en 1, en de andere 4 punten kwamen van ... een forfait, hoe kan het anders.

Daarmee ligt de boel in provinciale in zijn definitieve plooi. Geen enkele ploeg zal zakken en de H-ploeg promoveert, tenzij er op de laatste speeldag nog een ongelukje zou gebeuren. Wie nog een eindronde haalt, zal blijken op de laatste speeldag!