Speelweek 2

A-ploeg

CORTEEL PIETER-JANWAEGEMAN KENNIJS PETER

Sokah A - Rooigem A 12-4.
Zhang A17 4/4, Sorbier A16 4/4
Kosolosky B0 3/4, Mityukova B0 1/4.
David, Ken, Peter en PJ elk 1/4.

Op voorhand een kwasi onhaalbare opdracht, 2 A-spelers, een topsportschool B0 en een zeer ervaren B0. De start was nogtans zeer degelijk.
David kon Daria vlotjes opzij zetten en Ken maakte het Olav zeer lastig. Ken heeft zeer veel stappen gezet de laatste seizoenen maar op de topsportschool gaan de stappen logischerwijs iets sneller. Toch moest Olav alles uit de kast halen om met het kleinste verschil te winnen van Ken in de belle.

Peter en PJ konden logisch geen vuist maken tegen respectievelijk Sorbier en Zhang.

Nu was het de beurt aan Ken om het op te nemen tegen Daria, spectaculaire backhandrally's leverde dit op tussen Ken's gewone rubber en Daria haar nopjes. In een spannende 4-setter won Ken. 
David wou niet onderdoen en maakte het ook Olav zeer lastig, maar ook hier overleefde Olav in de belle.

Peter kon een setje afsnoepen maar meer zat er niet in tegen Zhang, en PJ kreeg geen voet aan de grond tegen Sorbier.
David had voor aanvang van de match nog deze profetische woorden de ether ingestuurd: Ik denk dat het 12-4 zal worden. Wel, halfweg staat het precies 6-2.

Na de rust blijkt Olav te sterk voor Peter ondanks enkele spectaculaire galaballen van Peter. PJ kon helaas een 2-1 voorsprong tegen Daria niet verzilveren.

David kon in zijn 3e match jammer genoeg geen vuist maken tegen Zhang. Als ik wil winnen van Zhang moet alles lukken, en helaas. 
Ken vocht voor wat hij waard was tegen Sorbier, de import-Fransman. Deze bleek echter al zeer goed ingeburgerd. In authentiek "Ghetto-Hobokens" en kin omhoog vroeg hij Ken "Wat is de probleem?". Wel, als je 2-0 en 8-3 voorstaat een match ga je geen Tsjo roepen op een kantbal, maar ach, wat weten arme Gentenaars nu van tafeltennis? Helaas mistte de bal die Ken tussen de ogen mikte enige scherpte, en Sorbier got to live another day.

Peter vocht als een leeuw en wou niet met lege handen naar huis en klopte Daria in een spannende belle. PJ had een tactisch plan klaar om Olav te verslaan: net het tegengestelde doen van wat ze aanleren om de topsportschool. Kaarsrecht aan tafel staan en vegen maar met zowel voorhand als rughand.
Zelfs met bril had Olav alle moeite om de ballen te lezen. Met een welgetimede time-out op het end van de 4e set effende PJ het pad voor de overwinning. Met een laatste rughand veeg maakte hij het af en bleef Olav verbouwereerd achter.

De laatste 2 matchen baarden een muis en werden sec 0-3 verloren.
12-4, een logische uitslag. David had gelijk.
David, kan je mij de winnende cijfers van de volgende Euro Millions even geven?

(Bert Van Reeth)

B-ploeg

D'HAVE JOHANVAN HOECKE JEROENBOCKAERT NICNUYTINCK KRISTOF

Palette Bon Secours A - Rooigem Gent B

Onze B-ploeg zakte af naar Péruwelz met KristofJeroenStijn en ikzelf (B2, B2, B4, B6). Wat de heenweg betreft: Stijn leek wat last te hebben van achterbankclaustrofobie, Patrick was vastberaden om ook eens de landelijke kant van Péruwelz te verkennen en besloot wegen te trotseren die bij nader inzien misschien eerder voor kruiwagens bedoeld waren, en de weg vragen aan een voorbijganger die (hoogstwaarschijnlijk) al het een en ander naar binnen had gekapt resulteerde in een legendarische wegbeschrijving met ' à droite' als favoriete stopwoord.

Een makkelijke opdracht ging het zeker niet worden, dat was een vrijwel zekerheid. Zeker als je weet dat de C0 die vorige speeldag nog meedeed nu vervangen werd door een B2. Op papier waren ze dus lichtjes in het voordeel (B2, B2, B4, B4). Al snel was duidelijk dat het, zoals voorspeld, geen walk in the park ging worden. Ook de hevige supportersaanhang van de thuisploeg (op bengaals vuur na) zorgde mede voor een ware titanenstrijd tussen beide ploegen. Kristof ging door op zijn elan van vorige week, terwijl Jeroen het niet onder de markt had tegen een talentvolle B4 (die overigens nog maar 4 jaar speelt). Hij moest uiteindelijk nipt de duimen leggen, 1-1.

Stijn maakte het in zijn eerste match B2 Corentin Michel knap lastig, maar kon net geen vuist maken en Basten had op zijn beurt geen antwoord op het spel van een B2 met korte noppen. 1-3.

Jeroen spoelde vervolgens zijn nederlaag van zijn vorige match door en won vlot. Ook Kristof liet geen spaander heel van B4 Bastien, hij gunde hem zelfs maar 7 punten! 3-3.

Stijn en ik konden ook tegen de andere B2's weinig beginnen, 3-5, halfweg waren we op achtervolgen aangewezen.

Nu was het opnieuw de beurt aan Basten en Stijn die het gingen opnemen tegen de (op papier) meer haalbare kaarten. De nodige inzet, vechtlust en goed spel resulteerde in een dubbele overwinning, Rooigem B terug op gelijke hoogte, 5-5.

Jeroen en Kristof konden Rooigen nu voor het eerst op voorsprong brengen. Kristof toonde zijn mentale weerbaarheid, werkte 2 matchpunten weg in set 4 tegen de korte noppenspeler (B2) en sloot zijn partij winnend af. Even leek het voor Jeroen nog mis te gaan, nadat hij een 9-5 voorsprong in set 4 bij een 2-1 voorsprong nog uit handen gaf, maar hij bleef kalm en ook hij trok aan het langste eind, zowaar een 5-7 voorsprong voor Rooigem!

Nu was het weer de beurt aan Stijn en Basten die het moesten opnemen tegen 2 B4'en. Stijn zijn tegenstander lag hem niet helemaal, hij had het in set 1 en 2 lastig, vocht terug in set 3, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen. Basten haalde een 2-0 achterstand op en won zijn 2e B4 van de dag, 6-8.

1 winnende match volstond nu voor de 3 punten in Gent te houden. Jeroen moest tegen de noppenspeler. Hij leek bitter weinig moeite te hebben met zijn spel en had een duidelijk spelpatroon in zijn hoofd, iets wat met een kastje en een muur te maken had, een droge 3-0 was het resultaat. Kristof verloor uiteindelijk nog zijn laatste partij tegen B2, maar het belangrijkste was dat de 3 punten binnen waren! een Collectief, mooie teamprestatie!

Opmerkelijk: -maar liefst 5/5 belles werden door ons winnend afgesloten! Mentale kracht of meeval, wie zal het zeggen ;) 
- Enkele beschonken supporters waren nogal onder de indruk van mijn gestalte en bleven mij maar vragen stellen over basketbal. 
- Jeroen dronk iets te veel frisdrank voor het eten en hield het na enkele happen al voor bekeken, zwak, Jeroen ;)

Palette Bon Secours A 7-9 Rooigem Gent B

(Kristof, Jeroen 3/4, Basten 2/4, Stijn 1/4)

(Basten Aneca)

C-ploeg

SIMAL ROBINGHEQUIERE JORDYVYNCKE BRECHTFRANCK NICK

Alweer een lastige opgave voor de C-ploeg waar Nick voor de gelegenheid vervangen werd door Tom. Maar in 2de nationale worden helaas geen cadeau's uitgedeeld en met een B2 en 3B4's was Minerois toch duidelijk favoriet in deze confrontatie. In een match die nooit echt een match was kon Rooigem slechts tot 1-1 stand houden, dankzij een vlotte zege van Jordy maar toen ging het snel naar 5-1 voor de thuisploeg. Daarna slaagden onze jongens er wel in nog wat aan te klampen maar bij een 9-4 stand waren punten toch buiten bereik. Uiteindelijk werd het 11-5 in een match waar Jordy en Robin zich met 2/4 toch netjes wisten te handhaven en Brecht pas na het vangen van een zeldzame pokémon zich helamaal kon focussen op zijn matchen en zo toch nog 1/4 wist te halen. Tom wist maar liefst 7 sets te winnen maar helaas gespreid over 4 verloren matchen, waarmee hij de pechvogel van de avond was. Met 6/7 verloren belles toont de C-ploeg wel dat ze niet heel veel nodig hebben om deze resultaten te doen keren, volgende week ontvangen ze thuis leider Chatelet, elke match moet gespeeld worden..

(webmaster) 

D-ploeg

VANDECAVEYE KOENANECA BASTENVANDERHAEGHEN TOMDEJONGHE TYCHO

Daar waar de D-ploeg vorige week nog verschroeiend startte terwijl tegenstander van dienst Dylan Beralaar in week 1 forfait liet optekenen lagen de kaarten nu toch serieus anders. Met B2,B4,B6,B6 kregen Koen, Tycho en de gebroders Koua een zeer lastige opgave voorgeschoteld. Een Logishe en droge 12-4 nederlaag was het gevolg al wisten koen en Tycho toch maar mooi de B2 te kloppen. Voor Koen was dit helaas ook het enige hoogtepunt van de match, Tycho daarintegen wist ook nog de B6 te kloppen en de enige belle van de avond werd helaas door hem verloren. Ilias klopte ook vlot een B6 en voor Anwar was dit voorlopig een col buiten categorie, al hoeft het niet verbazen dat met zijn vooruitgang van de laatste jaren niet zo zal blijven. 

(webmaster) 

E-ploeg

ROSSEY NIELSKOUA ILIASDE BRAUWER STIJNVAN OPSTAL STEVE

De E-ploeg kreeg in de eerste thuismatch van het seizoen Ninove over de vloer. Kenny haalde voor de gelegenheid zijn palet nog eens van onder het stof en ging samen met Stijn, Steve en Sven de strijd aan tegen de B6- 3C0 formatie van Ninove. Gezien veel van de spelers elkaar al vaker tegenkwamen wist iedereen wat hun te wachten stond en kondigde dit zich aan als een spannende match. Helaas ging de de E-ploeg slecht van start en stonden ze al snel 0-5 in het krijt met 2 nipt verloren belles. Het was Stijn die met een overtuigende 3-0 zege de rest op sleeptouw nam en dit ook door trok om met een mooie 3/4 te eindigen. Toen ook Steve zijn motor aan sloeg en bij Kenny duidelijk al het stof verdwenen was van zijn palet in match 3 en 4 kwam de E-ploeg nog terug tot 5-7 en later 6-8 om uiteindelijk jammerlijk met nipte 7-9 cijfers te moeten verliezen. Stijn3, Kenny en Steve 2, en Sven kon helaas geen vuist maken in deze spannende match.

(webmaster)
 

F-ploeg

SAMYN KASPERDEMOL SVENKOUA ANWARDECLERCQ SEPPEPIRC STEVEN

De vliegende start van de F-ploeg ging niet onopgemerkt voorbij. Populaire media schreven deze week meermaals dat de basisplaatsen in de F-ploeg meer gegeerd zijn dan Justin Bieber op een speelplaats vol tienermeisjes met een mentale beperking.

Zoals alle kampioenenploegen heeft de Fabulous F-Force (FFF) een brede kern en werken we met een geniaal uitgekiend rotatiesysteem. Enkel sterkhouders Kasper en Tjeppe wisten hun basisplaats te behouden. Nieuwkomers Ashok en Robin stonden om onder druk om mee te draaien op het niveau van de FFF.

Bij het betreden van de arena merkte iedereen dat beide nieuwkomers hun reeds afgetrainde lichamen deze week tot het extreme hadden afgebeuld om kans te maken op hun “15 minutes of fame” (zie foto) in de FFF. Hun spiermassa was zo toegenomen dat beiden niet meer tezelfdertijd in de kleedkamer pasten.

Een geïntimideerde tegenstander durfde nooit een vuist te maken en na 27 sets stond de 9 reeds op het bord. Kasper en Seppe namen wat gas terug (of kregen een match terecht op hun doos, ik laat dit over aan de fantasie van de lezer) en zo eindigde de Fabulous F-Force op hun ondertussen Signature Score van 14-2.

Spierbundels Robin en Ashok mogen terecht fier zijn op hun schitterende 4 matchen. Kasper en Seppe zijn meer dan trots dat hun aanwezigheid genoeg is om hun ploegmaten boven zichzelf te laten uitstijgen (ahum ahum).

De Fabulous F-Force (FFF = 666 =number of the beasts) wandelt zo op dit elan verder naar volgende avonturen.

(Seppe Desmet)

G-ploeg

VERSLUYS JENSWILLEMS ROBINTAGHON KOENVAN DE WIELE JAN

Enkel de tegenstander van vorige week veranderen, copy paste & klaar is de titel: Rooigem G-Ninove B, het had 8-8 kunnen worden maar het werd 6-10...
We kregen een spannende avond voor ons viertal: Jens VersluysSteven PircVdwie Jan & Koen Taghon
Jan & ikzelf verloren onze eerste matchen tegen resp. C4 Carl Pauwels & C0 Wesley Van Den Noortgate. 
Onze 2 kopmannen Jens & Steven wonnen dan overtuigend tegen C4 Wim Ellast & C6 Tibo Stiens. Tussenscore 2-2.
Uiteindelijk werd het 4-2 (Jan, Koen)....5-3 (Jens)...& het keerde naar 5-7..6-8 (Koen)... 6-10.
Jens won dus uiteindelijk C6 Tibo & C4 Wim. 
Ikzelf won beide C4-en Carl & Wim die hun spel niet konden ontwikkelen tegen m'n defensief spel. Spijtig genoeg verloor ik in de belle met 9-11 tegen Tibo. Het had anders kunnen lopen...
Steven kende een wat mindere avond en kon na de winst tegen C6 Tibo geen wedstrijd meer naar z'n hand zetten.
Jan haalde het als enige van C0 Wesley (straf !) én was nog het dichtst bij een overwinning extra. Tegen Tibo stond het 10-8 voor Jan in de belle, 2 matchpunten....maar de overwinning glipte weg toen Tibo standhield en uiteindelijk won met 11-13 in de belle. Het had anders kunnen lopen...
Eindscore: Jens 2 - Koen 2 - Jan 1 - Steven 1.
Een avond waarvan we even dachten dat we alles goed in handen hadden maar die uiteindelijk net niet goed uitdraaide. Geen man over boord na 2 wedstrijden tegen 2 ploegen (Ninove B - Maldegem A) die duidelijk in de eerste kolom van het klassement zullen kamperen dit seizoen.

(Koen Taghon)
 

H-ploeg

DE GRAEVE STEFFGHEYSENS VINCENTVERHOFSTADT DIETERLOMBET RITA

Toen ik om zes uur aankwam op de parking van Rooigem, stonden mijn ploegmaats daar al broederlijk te wachten in hun training van onze club. Ik heb er geen: een fout die spoedig hersteld zal worden. Verder vereist de inburgering in de H-ploeg kennis van het Frans, de eerste taal van Vincent en Rita, die ook geen geheimen heeft voor Steff Le Grave. "Prenez la bretelle" zei de GPS - van Garmin, iets waarover ik met Vincent nog eens een hartig woordje moet praten.

In navolging van de FFF zoekt de HHH nog naar een goeie afkorting. Gezien de gemiddelde leeftijd is HardHorige Hulpbehoevenden een optie. Men zal dit misschien unfair vinden ten aanzien van de 26-jarige Steff, maar die was als enige aan het puffen halfweg de trap naar de zaal in Sint-Niklaas, dus dat hulpbehoevende gedeelte slaat alvast op onze benjamin.

De tegenstand bestond uit 2xD2 en 2xD6, in principe een haalbare kaart maar wel een wedstrijd die moest gespeeld worden, zeker toen Vincent verrassend verloor van de D6 met lange noppen. Vincent vergat te spinnen en de andere plaatste geduldig zijn balletjes. Steff verloor 1 set tegen de jonge D6, meteen zijn laatste van de avond. Rita en ik speelden elk 2 belles tegen de D2's, waarvan zij er één won en ik allebei. Nadien zetten Steff en ik onze zegereeks verder terwijl Rita en Vincent elk nog een verliesmatch moesten toestaan.

Een voordeel van een oude ploeg is dat er nooit gebrek is aan anekdotes. "Ik ben geen roddelaar maar ...", "Ik heb diene in de match gezeid dat hij ne kluutzak is" en opvallend veel verhalen over mensen die in hun broek kakken, een aparte thematiek toch wanneer men huiswaarts keert met 4-12 in de pocket. Vincent zei het minst, wellicht omdat hij nog aan het verwerken was dat hij een boete had gekregen om op een gehandicaptenplaats te parkeren.

In naam van de zich Halvewaarheden Herinnerende Hufters

(Dieter Verhofstadt)

I-ploeg

VAN HECKE KIMBERLYBJURSTAM JOHANVANDENHOLEN BRAMVAN DYCK JANDEMOL JO
De I-ploeg moest gaan spelen in Erembodegem (Kimberly, Johan, Lara en Jo). Lara mocht invallen. Maar onthoudt maar dat het allemaal de schuld was van Kimberly. De wedstrijden gingen vlot. De tegenstanders E0, E4, E4 en NG. Het werd dan ook snel 0-12. Er dient opgemerkt dat de NG eerder een E2 waard was. Lara had de pech ertegen te verliezen, maar de andere matchen waren super. Iedereen wil dat ze nog invalt. Johan en Kimberly speelden zoals verwacht, dus 4/4. Maar voor mijn laatste match kwam Kimberly zeggen dat als ik verloor, ik het verslag moest schrijven. Stress sloeg toe en ik verloor. Dus zoals gezegd, allemaal de fout van Kimberly... Eindstand 2-14. Ik wil de supporters Kurt, Benjamin en Gina bedanken om naar hier te komen.

(Jo Demol)

 

J-ploeg

WAUTERS KEVINVERSCHELDEN ROBBEDEMEYER LUCASLAMBERT NICHOLAS

Na de nipte zege van vorige week probeerde de J-ploeg de volle buit te gaan halen bij Galmaarden. Maar het noodlot sloeg toe en de man in vorm, Robbe, blesseerde zich. Niet getreurd de J-ploeg heeft een brede kern en blessures zijn dus makkelijk op te vangen. Al was het nu net dit weekend dat we twee sterkhouders moeten missen, zijnde Ruben en Kevin. Bijgevolg trok de J-ploeg ten stijde met Gina, die wederom de K-ploeg achter zich liet ;), Lucas en mezelf.

Galmaarden: D6-E0-E2-E6
Rooigem: FF-E2-E2-E4

"Als je met 4-0 achterstand begint dan weet je dat het moeilijk wordt" horen we Bob Peeters zeggen en hij heeft gelijk, dat was het ook. Bijgevolg een 13-3 nederlaag. Lucas won de E0, Gina kon geen vuist maken en ik won de E2 en E4. 

Sportieve groet

De J-ploeg

(Nicholas Lambert) 

 

K-ploeg

HERBOTS DRIESVIJNCKE GINADEMOL LARACOENE BENJAMIN

Special K-team, this is your captain speaking! Aaigem donderdagavond ergens in the middle of nowhere, aan de laatste ingang van het rusthuis. Met goede moed trokken we (Dries E2, Inge E2, Benjamin E4 en ik E4) naar de sporthal alwaar we mochten strijden tegen Aaigemnaren (Jens Verbeken D2, Jurgen Van Berleere D4, Jean Paul De Meyer D4, Lieven Kiekens E0). Op papier een onmogelijke taak. Maar ... Ok, niet gezeverd, we gingen af maar met stijl en niet volledig. Dries wistzijn eerste match in de belle te winnen tegen D4 Jean Paul. Daarna ging het zeer snel. We konden nog wel wat setjes pakken, maar niet genoeg om een matchke te pakken. Inge speelde telkens zeer consequent 11-9 in haar eerste match en in een andere match werd het drie keer mooi 11-7. Maar we hielden de moed erin en de boterhammen smaakten toch. Volgende week krijgen we Egmont C op bezoek. Supporters altijd welkom. Ah, ja, de eindstand nog: 15-1 dus.
 
(Esther De Wit)
 

L-ploeg

BELLO STEVECARDYN MIRDINABU-SHEALA RAMIABU-SHEALA SAMEERUGBO EGHOSAOOSTERLINCK STIJN

De jeugdige L-ploeg beleeft geen prettige seizoenstart met een 2de zware nederlaag. Kopman Steve wist als enige een tegenstander uit de E4 E4 E6 E6 selectie van Erembodegem te verslaan maar het is niet meer dan normaal dat sommige jongens nog wat tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de manier van spelen in de Provenciale reeksen.

(webmaster)

 

M-ploeg

DEMEYER ARTUURDEMEYER NATANDENAYER JEROENDE MEYER MAXIM

De M-ploeg die vrij was in week 1 mocht het seizoen aanvatten tegen Stekene. Maxim, Artuur, Natan en Manu (allen E6)  namen het op tegen  2 E6'en en 2 NG's.  Natan kon direct een van hun 2 E6'en kloppen en zonder het toen al te beseffen kroonde hij zich daar tot matchwinnaar voor de M-ploeg. Iedereen won namelijk vlot van de NG's maar de E6'en van Stekene lieten geen steekje meer vallen. Maar eentje was genoeg en zo won de M-ploeg hun eerste match met 9-7 ( zege was al zeker bij 9-5).

(webmaster)

 

N-ploeg

VAN DEN EEDE KURTBOOT IMANDEWULF JANDE BRABANDER KEVIN

De N-ploeg was toe aan hun eerste van 2 opeenvolgende vrije speelweken, en daarna staat de interne confrontatie met de M-ploeg op het programma.

( Foto's zijn afkomstig van de VTTL Site en gemaakt door Steven Dullaert, iedereen staat afgebeeld bij zijn standaardploeg, uiteraard spelen er vaak mensen in andere ploegen dan hun eigen ploeg)