Speelweek 18 - provinciale

Zeer knappe uitoverwinning van Rooigem E bij Zele A dat 2 aan 2 sterker stond. Frederik en Tycho 3, Stijn 2 en Ilias 1. Opvallend: 9 belles waarvan Stijn er 4 voor zijn rekening nam.

Door Anwar Koua - Gisterenavond ging de F ploeg op bezoek bij Gemo A. Wij kwamen met Olivier (C4) Sven (C4) Ashok (C6) en ik (D4) tegen Diego (C2) Samuel (C4) Robin (C4) en Antony (D0). Olvier won zijn eerste match vlot tegen Antony, maar Sven verloor nipt met 3-1 tegen robin waarbij alle verloren sets met 2 punten verschil waren dus de stand was 1-1 maar werd rap 5-2 doordat ik mijn match won tegen Samuel en Ashok geblesseerd geraakte tegen Diego. Sven won vlot tegen Antony maar Olivier verloor tegen Robin. 6-3. ik won tegen Diego met 3-1 en Sven speelde een spannede match tegen Samuel en verloor uiteindelijk
in de belle. 7-4. terwijl ik een belle won tegen Robin verloor Olivier nipt in de belle tegen Diego waar hij 2 matchpunten had dus winnen konden we niet meer doen. Ik won mijn match vlot tegen Antony maar Olivier verloor nipt met 3-1 tegen Samuel. 9-6 was de stand maar Sven won tegen Diego met 3-1 dus 9-7.

Door Koen Taghon - Voor de derde keer dit seizoen haalden we met Rooigem G de forfaitscore: 16-0 tegen Gent E. 
Zij traden verzwakt aan (D6-E0-E0-E6) want Gent D moest aantreden tegen Rooigem H en wou punten sprokkelen om weg te blijven van de laatste plaatsen in hun reeks. De sterkere spelers (o.m. Dries Pollet) speelden dus tegen Rooigem H. Een gok die verkeerd uitdraaide want Rooigem H won op de valreep met een sterke teamprestatie met 9-7 tegen Gent D. (zie wellicht verslag van Steff De Graeve binnenkort) Voor ons, Rooigem G, werd het een heel gemakkelijke avond. Frederick Numbisi viel in als vervanger voor Steven Pirc die moet herstellen van een spierscheur rond zijn schouderblad van z'n goeie (ttc-)arm. Hoelang Steven zal 'out' zijn is nog niet 100 % duidelijk. Frederick deed het uitstekend, sportief tov de tegenstander én op dreef met zijn aanvalsspel. Thanks Frederick for playing with us this evening. 
Ook Jago Lowagie kon gemakkelijk alle wedstrijden winnen & Kasper Samyn fietste vlot door de avond zonder setverlies. De avond was met een kleine valse noot gestart toen ikzelf mocht openen tegen Bruno Palinckx en het een héél lange duw-wedstrijd werd. Na 45 minuten en 5 sets (14-16, 11-9, 11-9, 9-11 & 11-6) won ik de uitputtingsslag. Zo begonnen Kasper & Jago als 1e & 2e man pas rond 20u50 aan hun eerste wedstrijdslagen. Gelukkig liep alles daarna heel 'kort & bondig' :) Volgende week beginnen we aan ons spannend drieluik. Eerst naar Madelon B (4e in de stand), daarna ontvangen we Sint-Niklase C (5e in de stand) om dan op de voorlaatste speeldag, op vrijdag 31 maart, naar Sleidinge te trekken voor de titelwedstrijd tegen Sleidinge B. Daar mogen we niet verliezen. Spannende weken dus !

Door Steff De Graeve - TTC Rooigem Gent H vs TTC Gent D
Deze week kwamen de buren van het Rabot op bezoek. Ze kwamen lichtjes versterkt af (zie verslag Koen)Wij speelden met Vincent, David, Tobias Komůrka en ikzelf.
We stonden een ganse match achter, maar op 5-7 wonnen we 4 matchen achter mekaar en haalde we de zege binnen. Bij Deefke kwam het belle en noppencomplex van dit jaar weer bovendrijven en hij bleef steken op 2 matchen. Tobias won de levensbelangrijkste match tegen hun 4de man tegen de rest kwam hij tekort ook al speelde hij goed mee maar op key-points waren de anderen sterker. Vincent verloor zijn eerste match, maar herpakte zich daarna en won zijn overige wedstrijden. Op een 8-7 stand stond hij 2-0 achter, maar begon dan uitstekend te spelen, verdedigend goed, aanvallend uitstekend en tactisch subliem en versloeg Gunter met 3-2 :) Steff zette de prestatie van de buffalo's de dag ervoor voort in zijn eerste match maar pakte daarna ook 3 matchen, relatief eenvoudig. Zo een homogene prestatie van het viertal en pakken we na 5 nederlagen met 9-7 onze 3de overwinning met 9-7

De I-ploeg plooide niet verrassend tegen Ronse B, dat een C2 opstelde. Rita, Ruben en Kimberly pakten allen de D4 en E2. Ruben haalde niets maar had bijna voor de stunt van de avond gezorgd: tegen de C2 werd het 8-11 in de belle!

De J-ploeg stond voor een schier onmogelijke opdracht tegen De Pinte B, dat over heel de lijn sterker stond. Toch knepen Kevin Wauters en Kenneth er nog 2 puntjes uit, beiden tegen D0 Steven De Prest. Benjamin mocht proeven van 4de maar kende een begrijpelijke zware avond. Ook Killian bleef puntenloos achter.

Een zelfde scenario bij de K, ook al tegen De Pinte, C. Lucas en Robbe verschalkten elk 1 sterkere tegenstander, Jef en Kevin De Brabander konden geen punten sprokkkelen.

De L speelde voor een plek in de nacompetitie bij Ronse F. Johan en Jo toonden nog maar eens dat ze 5de al lang zijn ontgroeid. Jan moest pas in de belle met 18-16 de duimen leggen voor Sabine-met-de-snelle-contra's en Gina haalde een logische 2/4.

Door Esther De Wit - Gisterenavond ging de N-ploeg op bezoek bij Zele E in de tennisclub. Tafeltennissen op tennisvelden dus. Uitglijden zouden we dus zeker niet kunnen doen. Maar de knieën hadden er wel wat last van. Kobe De Backer, Lara Demol, Kurt Van den Eede en ik (allen E6) tegen vier NG's. Al snel stonden we 0-8 voor. Het waren wel geen gemakkelijke NG's. Vooral Francois De Proft, die half verlamd is van een hersenbloeding en dit elke vijf minuten moest vertellen, was lastig. Lara, die tegen hem even een dipje had, verloor tegen hem. Ikzelf schaam me diep dat ik mijn eerste NG verloren heb gisteren tegen een jonge gast die ook Kurt versloeg. Kurt kon in zijn laatste match geen vuist meer maken tegen de andere jongen. Kobe kwam toe, zag en overwon ze allemaal. Volgende week is het een heel belangrijke match tegen Sint-Niklaas I, Zij staan momenteel eerste maar hebben twee matchen meer gespeeld. Wij staan nu op een gedeelde tweede plaats met Sint-Niklaas G. In Zele kregen we wel nog een bord lekkere lasagne.