Speelweek 16 - provinciale

In de E-ploeg namen Basten Ilias, Stijn en Jens vlot de maat van Merelbeke C. Onder andere door 5 van de 7 belles naar zich toe te trekken werd het 13-3. Stijn en Ilias haalden een perfecte score. Basten (1) en Jens (2) moesten een paar puntjes prijsgeven.

De F ploeg ( D2, C4 en C4 ) speelde deze avond tegen het moeilijke Aaigem ( C4, C6, C6 en D0 ). Veel kan ik hierover niet vertellen maar we verloren met 12-4. Ik wil toch zeker Steven Dullaert bedanken om in te vallen.

Matchverdeling 
Olivier Haegeman 1/4 ( C6 )
Sven Demol 3/4 ( D0, C6, C6 )

Door Sven Demol

Rooigem G trok deze avond richting Lobos C.  Ze traden 'verzwakt' aan met D4-D6-E0-E2. Ook Rooigem H was van de partij tegen het sterkere Lobos B (D0-D0-D2-D4) die overigens in de reeks van de H-ploeg op de 2e plaats staan.  Esther De Wit speelde als 4e man bij hen...maar op het laatste moment hebben we toch beslist om Esther bij ons te laten spelen. Interclubleider Jan Simal had nochtans volkomen terecht gevraagd om absoluut géén onnodige risico's te nemen met Rooigem G vermits we nog steeds perfect op titelkoers zitten....en dan willen we absoluut ook blijven. Maar door de echt verzwakte opstelling van Lobos C en het feit dat Rooigem H het heel moeilijk ging krijgen werd er gewisseld. Jago naar de H-ploeg, Esther bij de G-ploeg. 
De voornaamste reden was echter Jago Lowagie zelf die absoluut wou wisselen omdat hij een aantal D0's tekort komt op z'n kaart en er bij Lobos C kans was om 2 x D0 te kloppen. Jago mocht voor één keer het ploegbelang opzij schuiven voor zijn individueel belang en zijn eigen kaart. Het ging normaal zonder problemen lukken voor Rooigem G.
De beredeneerde beslissing had ook positieve gevolgen voor de H-ploeg. Bovendien gaf één van de D0's dan nog forfait met tenniselleboogblessure na 2 wedstrijden. 
Pech voor Jago die nu maar 1 D0 meer kon winnen :).          

Uiteindelijk won Rooigem H met 5-11. Jago Lowagie 3 op 3, Vincent Gheysens 2 op 3, David Haezebrouck 3 op 4 & Steff De Graeve 1 op 4. 
Aan de andere tafels klaarden Ashok RaoSteven Pirc, Esther & ikzelf de klus. We wonnen 5-11. Esther speelde zo sterk als ze kon & haalde het bijna tegen E2 Lieke De Mol (9-11 verlies in de belle). Ashok & ikzelf 4, Steven 3 want hij liet nipt een matchke liggen tegen D4 Filip Thys (10-12 in de belle). Uiteindelijk een geslaagde avond voor beide teams. En vroeg gedaan zodat enkelen onder hen misschien nog het einde van de topmatch van de A-ploeg konden meepikken....

Door Koen Taghon

Jochei, jochei, de I-ploeg heeft zijn eerste overwinning beet en het was dan nog op verplaatsing bij de tweede in de stand, Galmaarden D. Zij traden in het strijdperk met D0-D4-D4-D6, wij stelden daar D4-D6-D6-E0 tegenover. De werkelijke waarde van de spelers lag dichter bij mekaar, om niet te zeggen dat we misschien wel favoriet waren.

Naast onze mascotte Anwar Koua, die in deze reeks aan 80% speelt, hadden we immers geheim wapen Frederick in de rangen. Toen Enzo hun D6 vlotjes versloeg, Anwar nipt maar volwassen een D4 verorberde en Frederick de D0 te grazen nam, stonden we 1-3 voor en die voorsprong zouden we niet meer afgeven.

Anwar won uiteindelijk al zijn wedstrijden met de mentale kracht en het consistente spel dat hem zo typeert. Frederick verpulverde de tegenstand maar tegen hun zwakste speler, de D6, kroop er plots een raar beestje in zijn hoofd en hij gaf totaal verkrampt een punt weg. Hetzelfde gebeurde met mij nadat ik de mindere D4 had uitegeschakeld: ik verkeek me op de technische en fysieke beperkingen van de D6 en vergat zelf te bewegen. Enzo greep twee keer net naast de winst. Met 1/7 gewonnen belles is het dringend tijd dat hij eens les neemt bij belle-beest Stijn Goessens

Maar toen al dat stof ging liggen, stond het gewoon 7-9 voor ons en kan de competitieleiding weer het hoofd breken over een scenario waarbij de I-ploeg alsnog de redding veilig stelt. We beginnen met Sleidinge volgende week, dat slechts 2 punten voor ons staat, en dan, wie weet via de eindronde?

Door Dieter Verhofstadt

De J-ploeg ging knap winnen bij Lobos met 4-12. De omstandigheden zijn daar niet altijd even bevorderlijk voor de concentratie en met Alexandre Ramon speelt ginds de enige E0 waarvan uw verslaggever dit seizoen verloor. Nicholas Lambert en Kenneth Meirlaen klaarden de klus zonder fout. Ruben en Inge deden het op 50%. Ook hier won Rooigem 5 van de 7 belles. De geest van Stijn Goessens waart in elk van ons!

 

Zaterdagnamiddag 17.41 mooie tijd om een verslagje van Lobos E (e4 e6 e6 e6) - Rooigem K (e2 e4 e4 e4) te posten. We geven de tegenstander een 8 voor sportiviteit en de zaal een 2 voor gezelligheid (onze meegereisde supporters misten toch een cafetaria of iets wat erop leek). Buiten de belle van Lucas tegen Koen (E4) die hij winnend afsloot , valt er niets superspannends te vertellen. 0 - 16 is het mooie eindresultaat. Mattia, Robbe, Jan en Lucas misten dus geen enkele match. Logisch, want Lobos E staat allerlaatste.

Door Jan Van Dyck

De topwedstrijd van deze speeldag was ongetwijfeld die van de L-ploeg tegen Galmaarden E. Onze ex-recreatieploeg had bij aanvang van de competitie titeldromen, die echter danig gedwarsboomd werden door de aanwezigheid van een D6 in 5de. Dit leverde een nederlaag op in de heenronde en kon misschien vandaag rechtgezet worden. Speerpunt Johan zorgde voor 4 broodnodige punten en Jo liet enkel de D6 ontsnappen. Helaas konden Benjamin en Gyna hier geen winstpunten meer aan toevoegen, zodat ook de terugmatch verloren ging met nipte 7-9 cijfers. Een eventuele promotie zal dus via de eindronde moeten worden afgedwongen.

De M-ploeg blijft leergeld betalen. Ditmaal ging ze de boot in tegen Palaestra B met 2-14. Het was Natan Demeyer die voor de puntjes zorgde.

Rooigem N kreeg de laatste in de rangschikking op bezoek, Palaestra Deinze. Kobe De BackerLara Demol, Kurt en Jeroen Denayer mochten hen ontvangen. Iedereen droeg zijn steentje bij en alweer konden we spreken over een vlotte overwinning. Lara kon zelfs hun eerste man, een lange noppen-speler, verslaan. Weliswaar in de belle en met wat coaching van mij erbij. Maar ze bleef kalm en haalde het met 11-9. Voor haar dus een 4/4. Kobe en Kurt Van den Eede pakten er 3/4 en Jeroen haalde er in extremis ook eentje. De eindstand werd 11-5 en we staan nog steeds twee wedstrijden achter op de nummer 1 en 2, Sint-Niklaas G en I. Dat wordt een zware dobber op 17 en 24 maart. Maar we blijven positief.

Door Esther De Wit