Speelweek 13 - wedstrijdverslagen E-N

De E-ploeg voerde een delegatie aan van 3 ploegen die op bezoek gingen bij Sint-Niklase en daar allemaal verloren met 14-2. Kopman Nils Zenner moest verstek laten gaan voor een mij onbekende reden en bijgevolg was de opdracht net iets te zwaar voor Jens (2/4), Ilias en Ashok (beiden 0/4) tegen 2x C0 en 2x C2.

Een van onze individuele revelaties van het seizoen is Olivier Haegeman. Deze jongeman is niet alleen succesvol als makelaar maar ook als wederoptredend tafeltennisser. Dat werd in de vrije speelweek voor zijn I-ploeg beloond met een promotie naar de F-ploeg, liefst twee klassen hoger. In zijn eerste wedstrijd verschalkte hij bijna C4 Eli Colpaert. De eerste sets gingen vlot binnen met 11-4 en 11-6. Daarna spande de C4 zich wat harder in en won elke set met 2 punten verschil. Zuurder was de match tegen D4 Luka Janssens die met 17-15 in de belle verloren ging. C2 Sander Temmerman bleek dan weer wat te hoog gegrepen. Ondanks zijn  0/3 kon de F toch een 8-8 uit de brand slepen, dankzij een forfait bij de tegenstander en een collectieve prestatie van Freek (2) , Stijn en Sven (elk 1).

De G-ploeg ontving vrijdag grensploeg Tass A (D2-D4-D4-D6). Onze jongens speelden in tegenstelling tot andere thuisploegen terug met hun vaste kern (D0-D0-D0-D2). Op papier terug een kluifje dus. Zoals elke week lijkt het vlot te gaan, laat iedereen hier en daar wel eens een steekje vallen en dan kijk je naar het scorebord: 5-6. Oei, toch een tandje bijsteken? Alle vier de belles waren verloren gegaan. Let vooral op het wedstrijdverloop: Rooigem wint 3 matchen, Tass maakt direct gelijk, Rooigem wint er 2, Tass gaat erover met 3. In de laatste 5 matchen konden we telkens het laken naar ons toetrekken en met gemengde gevoelens boterhammen eten. Slotsom: Koen en Frank 3, Steven en Vincent 2.

De vrije speelweek voor onze I-ploeg zorgde voor een ongekende luxe aan spelersmateriaal. Het duurde een tijdje voor iedereen zijn vaste plek gekregen had. Toen het stof was gaan liggen, deed Jens mee bij de H, Jago bij de J en Anwar bij de K, in hun topmatch tegen De Rijdt Brakel. 

De H-ploeg had geen kind aan Meteor D. Steven Pirc, Steff en Jens haalden 4/4. Alleen Henk liet een puntje liggen tegen Joachim Naessens. Bij de tegenstander speelde Mathew Tampos, die vorig jaar van NG naar D6 sprong, maar ditmaal toch te licht uitviel voor onze genadeloze H-ploeg.

De J traden aan met D6 en 3x E2 tegen D4 en 3x E0. Ster van de avond werd Kimberly van Hecke, die dankzij Peter Nijs een nieuw houtje had aangeschaft en daarmee brandhout maakte van alle vier haar tegenstanders. Zoals gewoonlijk had ze het meeste last met de noppenman maar ook die moest voor de bijl, na nochtans 7-3 voor te komen in de belle. Intussen cruisede Jago Lowagie op automatische piloot naar eenzelfde resultaat. Hij had daar ook twee belles voor nodig maar kwam nooit écht in de problemen. Dieter haalde twee punten binnen en voor Kevin Wauters mocht het helaas niet zijn deze keer. Dat betekende onder meer dat Dirk Van Praet, een D4 die verloren gelopen is in 4de en die het hoogste percentage heeft van gans de afdeling, drie maal in het zand beet. Buggenhout B had zeker niet verwacht hier onderuit te gaan en gaf toe dat ze hun titelambities nu wel definitief konden opbergen.

De K-ploeg was versterkt met Anwar Koua voor de belangrijke wedstrijd tegen Brakel, waarvan drie spelers vorig jaar nog in vierde aantraden. Anwar deed zijn voordeel met onze tactische tips uit vorige confrontaties: 4/4 tegen onder andere Patrick Engerie, E2 met noppen. Doordat Geert zijn strategie niet op punt kreeg - noppen of geen noppen? - moesten Lucas en Nicolas de meubelen alsnog redden met 2/4 tegen een al bij al sterk Brakel, zelfs al was E4 Etienne de dag zelf nog ontslagen uit het ziekenhuis, zoals hij niet naliet elke tegenstander te vertellen om de underdogpositie te verwerven. Door het gelijkspel loopt de K nu een punt achter op Stekene in de jacht naar de titel.

De andere ploegen in 5de haalden een merkwaardig eensluidend resultaat op verplaatsing: de L, M en N verloren alle met 14-2. Niemand scoorde meer dan 1 overwinning. Omdat die ploegen vooral dienen als leerschool voor onze jeugd, is dat niet zo erg, maar het zou natuurlijk leuker zijn voor Elien, Kurt, Kevin en co als er ook eens kan gewonnen worden.