Speelweek 13 - wedstrijdverslagen A-B-C-D

Onze A-ploeg deed met een 6-10 winst een gouden zaak op bezoek bij Le Logis. Net als in de heenwedstrijd toonden wij ons sterker dan de Brusselaars. De homogene prestatie van onze jongens verdient een pluim. Cosmin en Ken Waegeman pakten 3 matchen, Peter Nijs en Nic Bockaert elk 2. Peter is dus helemaal terug en de punten dus ook. Hierdoor is de kloof met nummer 11 Zandvoorde nu 4 punten en kunnen we iets rustiger ademen. Oef . . . 

Met onze B-ploeg liep het helaas weer fout. Net als vorige week tegen Sokah stelde Chatelet B gisteren een speler op die normaal in hun A-ploeg speelt en dat maakte een serieus verschil. Tegen 4 B4 verloren we 9-7, de 5de keer reeds dat we dit seizoen met deze pijnlijke score verliezen. Jeroen Van Hoecke bevestigde zijn uitstekende vorm met 3 matchen, Johan D'Havé haalde 2, Stijn Goessens en Brecht Vyncke wonnen 1 match.

Het geluk dat de B-ploeg niet kent, stond gisteren wel aan de zijde van onze C-ploeg die op bezoek ging naar Hurricane Wemmel. Die spelen normaal met ex A-speler Serge Goffart (nu B2) maar gisteren gelukkig voor ons niet. In de plaats daarvan werden ons 4 C0's voorgeschoteld wat als leidersploeg geen probleem zou mogen zijn maar niets was minder waar. Halfweg stonden we 5-3 achter maar Benjamin Van Den Sanden (3), Yonzhan Salimov (3), Steve Van Opstal (2) en Sebastien Vandenabeele (2) zetten de scheve situatie nog recht en bogen ze om naar 6-10 winst. Hierdoor nog steeds 3 punten voorsprong op de nummers 2 Salamander en Geelse.

De D-ploeg kreeg een nieuwe pijnlijke tik in de degradatiestrijd in landelijke. Net als vorige week tegen Diest werd nu met 9-7 verloren in Oostende. We onthouden de sterke prestatie van Tom Vanderhaeghen met 3 matchen al is dit een magere troost voor de ploeg. Gelukkig verloor de concurrentie ook en blijven we kleven op de 10de plaats met 2 punten achterstand op de nummer 9 die een eindronde moet spelen om het behoud in landelijke te verzekeren.

Gemengde gevoelens dus. Opluchting bij A en C-ploeg, ontgoocheling tot zware ontgoocheling bij B en D. Maar niet getreurd, er volgen nu 2 thuismatchen voor onze 4 hoogste ploegen en we gaan er alles aan doen om de zon te doen opklaren. Er zijn tenslotte nog 9 matchen, veel te vroeg dus om de handdoek te gooien maar het mag duidelijk zijn dat het voor B en D-ploeg 5 voor 12 is.

Foto's van de B-ploeg:

De toekomst van Rooigem

De supporters

Nog meer supporters

De fotogenieke kapitein van de B-ploeg