speelkweek 1 (bis)

Dit is gewoon hetzelfde verslag dat eerder al op de site verscheen maar met toegevoegde foto's in de hoop op deze manier wat extra structuur en meer persoonlijkheid te geven aan de verslagen. Met dank aan Steven voor alle foto's ( foto's die je op de VTTL site ook kan terugvinden). Mensen zonder foto of mensen die niet tevreden zijn met hoe ze erop staan  kunnen best eens vriendelijk aan Steven vragen of hij dit voor hun kan oplossen. Voorlopig staan ook enkel foto's van spelers die gespeeld hebben erop, bedoeling is dat in de toekomst de ganse ploeg altijd te bewonderen zal zijn ;).

Naar goede traditie geven de kapiteins verslag van hun teamprestaties, toch degene die kunnen lezen en schrijven. Voor de analfabeten springt de webmaster in

 

A-ploeg

CORTEEL PIETER-JANWAEGEMAN KENNIJS PETER
Bij de A-ploeg was de spanning in de eerste twee wedstrijden al direct te snijden. Peter Nijs stond meteen 2-0 in het krijt tegen de B0 van de te duchten tegenstanders. Maar Peter, aka de Vechter en Kapitein van de A-ploeg, knokte zich terug en haalde de overwinning toch nog binnen! Nadat ook PieterJan een spannende belle naar zich toe wist te trekken, was de toon meteen gezet : 2-0 voor. Ken wint 3-0 en David wint tegen de dubbel aangesloten B2 waardoor we 4-0 voorstonden.
PieterJan maakte een supergoede indruk, maar verloor 1 belle, misschien wel te wijten aan zijn dagje Walibi! Desalniettemin heeft PieterJan een schitterende 3/4 neergezet. Zodra de 9 behaald was, was het voor Peter welletjes geweest : 2/4. Ken schittert als vanouds : 4/4. David verliest helaas een match in de belle 12-10 tegen de jonge snaak. Schitterende avond ! Schitterende start van Rooigem A! (David Henkens)

B-ploeg

D'HAVE JOHANVAN HOECKE JEROENBOCKAERT NICNUYTINCK KRISTOF
Terwijl de C-ploeg het tegen Le Logis B opname, kregen we bij de B-ploeg het omgekeerde scenario met Le Logis C als tegenstander. Le Logis trad tegen onze 4 B2 aan met 3 B4 en 1 B6. De aankondiging van een logische Rooigem overwinning, die uiteindelijk een extreme 16-0 vorm aannam. Johan, Nic, Jeroen en Kristof starten dus alle 4 met een “perfect score”, al werden zowel Johan als Nic hiervoor tot een 11-9 belle overwinning gedwongen. (Stijn Goessens)

C-ploeg

SIMAL ROBINGHEQUIERE JORDYVYNCKE BRECHTFRANCK NICK
De C-ploeg had dus het genoegen om Le Logis B te ontvangen. Met B2-B4-B4-B4 kondigde zich dit aan als een zware opgave. Zeker als je weet dat 2 van de B4’en in een nog niet zo ver verleden B2 waren en de 3de B4 een 15-jarig supertalent is dat nog maar 5 jaar speelt (E4-D0-B6-B4). Rooigem C verweerde zich kranig maar verloor uiteindelijk met 5-11.
Jordi en Robin konden elk de twee meer ervaren B4’en winnen. Brecht won 1 van deze B4’en en had zeker meer verdiend tegen de B2 (11-9 verlies in de belle). Nick speelde enkele mooie matchen maar bleef met lege handen achter, al had ook hij meer verdiend (getuige het verlies in de belle tegen een B4). Bij Le Logis haalde de B2 4/4, verder was ook het supertalent te sterk voor ons allen. (Robin Simal)

D-ploeg

VANDECAVEYE KOENANECA BASTENVANDERHAEGHEN TOMDEJONGHE TYCHO
De D-ploeg haalde een ruime 13-3 overwinning tegen Gierle, waarbij opvalt dat de 5 gespeelde belles allemaal gewonnen werden. Basten en Koen wonnen hun 4 matchen, Tom moest enkel zijn 1e wedstrijd aan de tegenstander laten, en Tycho hield het bij een 2 op 4. (webmaster)

E-ploeg

ROSSEY NIELSDEMOL SVENKOUA ILIASDE BRAUWER STIJN
Nova-A tegen de E-ploeg was een nagelbijter met wisselende kansen, met tussenstanden 1-3, 5-3, 7-5 en uiteindelijk een 8-8 gelijkspel als eindscore. Niels en Sven tekenden voor 3 overwinningen, Ilias voor 2. Stijn kende een off-day, dat kan gebeuren. (webmaster)

F-ploeg

SAMYN KASPERKOUA ANWARDECLERCQ SEPPEPIRC STEVEN
Aangezien niemand van de F-ploeg echt kan pingpongen kwam het er op aan om Zomergem mentaal te kelderen. 
Eerste matchen bleken reeds spannend en toen begonnen we te dreigen. “Indien we hier matchen verliezen sturen we Nic Bockaert terug naar Zomergem”, klonk het. Zomergem was direct zwaar aangeslagen en met dit dreigement in gedachten sloegen ze in de 7 belles de ballen liever naar de tribune (had er één gestaan) dan richting tafel. Liever nog mijn leven lang in 5de provinciale dan nog een keer spelen met Bockaert riep hun kapitein.
Steven Pirc gaf hen nog 2 ongewenste geschenken maar dan zorgden de tegenstanders voor zekerheid, Zomergem wou en zou Bockaert-vrij blijven. Anwar en Seppe probeerden na hun respectievelijke 6de en “ik was de tel kwijt” pint nog wat matchen te verliezen maar niets kon baten.
Ook de aftermatch bleek gezellig. Steven toonde hoe je een croque via je neus kan eten, Kasper vertelde eindelijk waarom hij in Galmaarden werd buiten gezet en Anwar maakte in een hoekje een mooie tekening. Met de overwinning op zak werden zowel Anwar en Seppe veilig afgezet in hun jeugdinstelling/ontwenningskliniek. Volgende week meer van dat.
PS. Verslag werd voor de helft verzonnen en voor de andere helft uit de lucht gegrepen. (Seppe De Smet)

G-ploeg

VERSLUYS JENSWILLEMS ROBINTAGHON KOEN
Maldegem A – G-ploeg: 8-8 had het kunnen worden maar het werd 10-6...
Onze eerste wedstrijd van het seizoen trokken we naar Maldegem. We = Jens, Ashok, Robin en Koen. Door het wellicht frequente heen- & weer geschuif tussen Rooigem F & G zal dit dikwijls veranderen. 
Op papier was dit een verloren wedstrijd: wij met C2-C4-C4-C6 tegen C2-C2-C2-C2. Maldegem A eindigde vorig seizoen bovendien 2e in 2e Prov. A op 2 punten van kampioen Meteor A...en ze willen dit jaar opnieuw een gooi doen naar de titel.
Jens trad supergemotiveerd aan in de sporthal van Maldegem. Hij wou en zou triomferen ...en zo geschiedde. Hij speelde ijzersterk, ging voor elke bal en beet zich vast in de tegenstander. Overtuigend won hij tegen Cedric Bundervoet, Pieter De Buysser & Bernd Bracke (3-1, 3-0, 3-0). Alleen tegen Sander D'Hooge moest hij z'n meerdere erkennen. Sander speelde dan ook ontzettend sterk, hij viel aan op bijna elke bal die hij kreeg en elke aanval was ook radicaal raak. Minstens sterk C0-niveau, die Sander vanavond.
Robin mocht z'n eerste competitiematch spelen voor Rooigem en startte sterk met - spijtig genoeg - verlies in de belle tegen De Buysser. Naarmate de avond vorderde vond Robin meer & meer z'n goeie vorm...tot hij als enige Sander versloeg na een sterke match, met 11-9 in de belle. Uiteindelijk moest ook Bernd z'n meerdere erkennen in Robin.
Ashok had nog last van z'n knie en startte niet echt voluit maar kon na die mindere start toch Cedric Bundervoet winnen. Er zat een matchke meer in voor Ashok, zeker als je de laatste wedstrijd tegen De Buysser bekijkt: 13-11, 11-9, 12-10 verlies.
Koen werd eerst dolgemept door Sander D'Hooge, en moest in de volgende matchen steeds tevreden zijn met "net niet"...er zat ook voor hem meer in, minstens 1 overwinning. 
Getuige de setstanden: 11-9, 14-16, 12-10, 11-3 de boot in tegen Bernd, 14-12, 11-6, 12-10 tegen De Buysser & ook een viersetter tegen Bundervoet.
Eindresultaat: Jens 3, Robin 2, Ashok 1, Koen 0.
Het had anders kunnen lopen maar we moeten eerlijk zijn. Maldegem A is een ijzersterke ploeg in 2e Prov. en niet de ploeg waar we met Rooigem G absoluut punten moeten/kunnen tegen pakken. (Koen Taghon)

H-ploeg

DE GRAEVE STEFFGHEYSENS VINCENTVERHOFSTADT DIETERLOMBET RITA
De H-ploeg stond tegen Gemo A (C2,C4,C6, D0) voor een loodzware opdracht. Rita vocht voor wat ze waard was, speelde 1 belle maar moest haar meerdere erkennen in de tegenspelers. Dieter kon zijn voet zetten naast de tegenspelers, maar op de beslissende momenten delfde hij het onderspit. Resultaat 2 verloren belles en een resem nipte sets. Vincent zette zijn hoogvorm van de tornooien kracht bij en won meteen vlot 3-0 tegen de D0. Tegen Yentl moest hij zijn meerdere erkennen, maar zowel tegen Samuel als Diego speelt hij ook een belle waarvan hij er 1 won en de andere verloor. Een mooie 2 op 4. Steff speelde efficient en slim, en moest enkel tegen Yentl het onderspit delven met 13-15 in de beslissende set. Alles samen dus een spijtige maar logische 5-11 nederlaag met maar liefst 8 belles (waarvan 6 verloren). Alleszins een punt waar we zeker kunnen aan werken. (Steff De Graeve)

I-ploeg

VAN HECKE KIMBERLYBJURSTAM JOHANVANDENHOLEN BRAMVAN DYCK JAN
De I-ploeg moest het opnemen tegen kopman Bruyneel en de 3 broers Frederick van Schendelbeke, een ploeg met vooral een voorliefde voor materiaal. De einduitslag laat vermoeden dat we het laken vlot naar ons konden toetrekken, maar dit betekent niet dat het niet vechten voor elk punt was. Kimberly en Johan bleven foutloos, en Bram moest slechts 1 keer de overwinning aan de tegenstander laten. Jan had al lang niet meer getraind of gespeeld maar kon toch nog een 2 op 4 laten optekenen. Een mooie 13-3 overwinning dus, maar de I-ploeg hoopt wel collectief op gewone lappen volgende week... (Jan Van Dyck)

J-ploeg

WAUTERS KEVINVERSCHELDEN ROBBEDEMEYER LUCASLAMBERT NICHOLAS
Rooigem J - Nova E

Het startschot van een nieuw seizoen, met een vleugje reflex spray en je weet dat Steff in de zaal is. Het begon met direct een mooie uitdaging voor onze kaart. 2 maal D6, E0 en E4. Tegen E0, E0, E2 en E2 moest dit toch gelijk opgaan. Nicholas Lambert en Lucas Demeyer mochten de spits afbijten tegen de sterke mannen. Of toch 1 want Nicholas ondervond weinig weerstand en won makkelijk met 3-0. Lucas daarentegen was niet opgewassen tegen de eerste man van Nova en verloor met duidelijke 0-3 cijfers. Robbe Verschelden begon tegen een goed spelende E0 en sleepte zowaar een belle uit de brand maar moest toch de duimen leggen. Ik opende tegen de op papier zwakste tegenspeelster, verloor de eerste set maar pakte daarna toch nog 3 sets na elkaar. 2-2

De ronde erna verloren Nicholas en ik tegen respectievelijk D6 en E0 met 0-3. Lucas en Robbe wonnen dan wel weer hun match met droge 3-0 cijfers. 4-4 halfweg, een mooie tussenstand.

Nicholas vond het allemaal niet spannend genoeg dus besloot hij maar om er wat aan te doen. Tegen de E0 verloor hij wel de eerste set, maar vocht keihard terug door de volgende 2 sets te pakken op wilskracht en doorzettingsvermogen met 14-12 en 16-14 (na 3-10 achterstand), maar het mocht niet baten, 2-3 verlies. Hier had Nicholas veel meer verdiend, had hij eens komen trainen in Rooigem ipv Jabbeke dan had hij misschien wel gewonnen. Tussen alle spanning door won Lucas met gemak tegen de E4 en pakten we zowaar een 7-5 voorsprong door beide D6'en te verslaan in de belle. Het zag er heel goed uit met de matchen in het vooruitzicht tot Nicholas verloor van de E4 en het toch nog spannend werd en 7-7 met nog 2 spannende matchen te gaan. Spannend waren ze zeker want het waren nog eens 2 belles (4 van de 6 in totaal) die gespeeld werden en jawel beide in ons voordeel ! De invloed van de coaching heeft duidelijk een effect, waarvoor dank! De eerste overwinning van het seizoen is een feit!

Na de boterhammen, de fantastische tactische keuzes van Weiler en hoe de naam Nova ontstaan is, trok de tegenstand naar Opdorp of waar dat ook mag liggen. 
Het NAVO- alfabet zullen we deze keer zeker niet vergeten dankzij Steven Dullaert en Peter De Coninck, weer iets bijgeleerd! (Kevin Wauters)

K-ploeg

HERBOTS DRIESVIJNCKE GINADEMOL LARACOENE BENJAMIN
K-ploeg tegen Ouwegem A: 8-8. Ouwegem kwam met slechts 3 spelers: E2 en 2 E4'en. Allemaal redelijk speciale spelers met een rare stijl. Lara kon tegen de eerste E4 net niet winnen in de belle, maar kon na een setverlies met 0-11, een vuist maken en tegen de 2de E4 winnen met 3-1. Ook Gina won haar match. Benjamin had wat last van de gladde vloer maar kon toch mooie punten maken. Net niet voldoende om een match te winnen jammer genoeg. Dries kon gelukkig de gelijkmaker op het scherm zetten. Er zat meer in, maar we zijn toch blij met het gelijkspel. Dries 2/3, Lara en Gina 1/3 en Benjamin 0/3. Niet getreurd, het seizoen is nog maar begonnen. (Esther De Wit)

L-ploeg

BELLO STEVECARDYN MIRDINABU-SHEALA RAMIABU-SHEALA SAMEER
De L-ploeg trad aan met 4 debutanten, en die hebben tegen Ouwegem meteen ondervonden dat het in de herencompetitie menens is. Steve wist zich het best te handhaven met 2 op 4, en Mirdin kon ook 1 keer prikken. Rami en Sameer moesten het zonder overwinning stellen, maar kunnen zich wel optrekken aan elk 1 belle verlies.  (webmaster)

M-ploeg

DEMEYER ARTUURDEMEYER NATANDENAYER JEROENDE MEYER MAXIM
De M-ploeg was de eerste speelweek meteen vrij, zij starten dus pas volgende week.

N-ploeg

VAN DEN EEDE KURTBOOT IMANDEWULF JANDE BRABANDER KEVIN
Stekene I – N-ploeg: 2-14
Een uiteindelijk toch wel gemakkelijke overwinning tegen Stekene dat aantrad met 3x NG en 1x E6, dit tegen onze 3 E6 en 1 NG.
De uitslag kwam tot stand door sterke prestaties van Iman en Kurt (elk 4/4), en Jan en Kevin moesten ook enkel in de E6 hun meerdere erkennen. Kurt speelde heel sterk en had geen enkele moeite met de NG's, enkele in de eerste set tegen de E6 had hij het wat moeilijk, tot hij doorhad welke opslagen hij moest gebruiken. Ook Iman speelde heel sterk en technisch heel gecontroleerd. Jan speelde zijn gekende spel, duwen, snijden en op het gepaste moment eens aanvallen. Kevin won wel vrij gemakkelijk van de NG’s maar kon het opnieuw niet afmaken tegen de E6, volgende keer beter. (Kevin De Brabander)