Provinciaal Criterium Heren

Provinciaal criterium heren, 25 oktober 2015 - verslag door Steven Dullaert

Eén op vijf aangesloten heren bij TTC Rooigem nam deel aan het criterium heren te Scheldewindeke. 20% is weinig, maar toch goed voor 19 spelers. Ach ja statistieken, op een totaal van 74 deelnemers kon je er niet naast kijken, de jongens van Rooigem. 18 deelnemende clubs, 25% Rooigem, geslaagde opkomst. Dat vertaalt zich vanzelfsprekend in vele onderlinge duels en ereplaatsen. Hoewel de haan tienmaal had gekraaid begonnen de heren NG en E reeds om 9u stipt aan hun matchen. Drie scheidsrechters leidden het tornooi in de schaduw van vijf grote bekers.

Geen deelnemers bij de NG’s van Rooigem. De beker gaat naar Charles Persoone van TTC Knal.

In de E-reeks was het de kunst om na de poule zo lang mogelijk Nikolai Baklicharov van TTC Maldegem te mijden. Anwar Koua haalde als enige de kwartfinale en kwam uit tegen de latere winnaar, Nikolai. Hij gaf zich niet zomaar gewonnen, speelde enkele knappe rally’s maar kon niet anders dan zijn meerdere te erkennen tegen de ijzersterke kadet van Maldegem. 5e plaats voor Anwar.

Over de ochtendreeksen viel weinig te vertellen, we missen aansluiting met enkele goede E-spelers die nu een D- of zelfs C-klassement hebben. Ilias Koua, die vorig jaar alles verpletterde, is nu C4. De overgang van 3e provinciale en E-reeksen naar een versterkt 1e prov. en C-reeksen is bijzonder zwaar, de tegenstand is meedogenloos bij het minste steekje die je laat vallen. Toch slaagde hij erin om door te stoten naar de kwartfinale. Daar had hij geen verhaal tegen Jelle Van Peteghem, van wie hij de avond ervoor ook al pandoering kreeg in Stekene. Ook Koen Vandecaveye moest in de poule het onderspit delven tegen Jelle en ging door als tweede. De prijzen worden uiteraard pas op het einde verdeeld wist Koen. In de finale versloeg hij Stijn Spitaels van TTC Merelbeke en poseerde trots voor verschillende mediakanalen met de eerste beker voor Rooigem!

Sven Demol en Steven Dullaert hadden de zware taak om zich als enige D0-spelers te handhaven tussen gemotiveerde ondergeklasseerde D-spelers. Dat lukte met enig weerwerk en ze gingen als 1e door naar de kwartfinales. Ook Olivier Haegeman (in de poule met Sven) en Jago Lowagie konden zich plaatsen. Steven klopte Olivier en Sven kon zegevieren tegen Jens Van Hove (poule van Steven). Jago verloor tegen Georgi Baklicharov. In de halve moest Steven alle zeilen bijzetten tegen deze sympathieke oudere broer van Nikolai. Hij won 3-1 en plaatst zich voor de finale. Intussen speelde Sven zijn zoveelste thriller van de dag tegen Liam Verschuren. Sven behaalde eveneens een plaats in de finale, jammer genoeg vanachter het scorebord. Steven gaf in de 3e set van de finale een 7-1 voorsprong tegen Liam nog uit handen, maar slaagde erin de kalmte te bewaren en kreeg de tweede grote beker voor Rooigem in de handen gestopt.  

Loodzware dag voor de B-spelers. Zij werden ingedeeld in één grote groep van acht. De te kloppen mannen waren Raf Weymans en Ken Waegeman, beiden B2. Voor de rest noteerden we Stijn Goessens, Jeroen Van Hoecke, Tom Vanderhaeghen, Yonzhan Salimov, Yanick Nuytinck en Tim Wauters. Jeroen kon alle andere B4- en B6-spelers achter zich houden, maar komt nog te kort tegen B2’s. Tom speelde verdienstelijk, klopte onder andere Raf en eindigt 5e. Ken greep in de beslissende match tegen Raf net naast de derde beker voor Rooigem en moest genoegen nemen met een zilveren meda.. met een tweede plaats.

Verder verheugen wij ons op het feit dat het PC Oost-Vlaanderen een twintigtal blauwe Donic tafels aankocht ter vervanging van de Heemskerk tafels die al meerdere oorlogen meemaakten. Laat dit een motivatie zijn om in januari met nog meer spelers aanwezig te zijn op de kampioenschappen.