A ploeg verliest 6-10 van Braine

Er is slecht en goed nieuws voor onze A-ploeg.

Het slechte nieuws is dat we er niet in geslaagd zijn een definiteve stap richting behoud te zetten in 1ste nationale.

Het goede nieuws is dat concurrent Berlaar verloor en 3 punten moet goedmaken op ons met nog maar 4 matchen te spelen (voor Berlaar zelfs maar 3).

Braine was heel sterk, een liedje dat we ondertussen beu gehoord zijn over onze tegenstanders in 1ste nationale. Van A-speler Van Vinckenroye kan je dat verwachten maar B2 (???)-speler Wozniak had een begenadigde dag.

Dat mocht kopman David aan den lijve ondervinden in zijn 1ste match waarin hij nooit kans maakte. We stonden meteen 1-4 achter en Pieter-Jan leek ons naar 2-4 te brengen toen hij 9-6 voorstond in de belle. Maar toen vond de tegenstander het nodig de tafel 30 cm weg te schoppen. De aanwezige officiële hoofdscheidsrechter verklaarde dat hij hier niet kon op reageren want enkel de tafelscheidsrechters kunnen dat, begrijpe wie kan. In ieder geval maakte Pieter-Jan daarna geen enkel punt meer en keken we tegen een 1-5 achterstand aan.

Niemand in Rooigem geloofde in een Barcelona-scenario en dat werd al snel bevestigd toen Braine verder uitliep naar 3-7 en 5-8. Het moment waarop het noodlot nog eens toesloeg voor Pieter-Jan die nochtans sterk speelde. 9-4 voorsprong in de belle maar toch opnieuw een ijskoude douche en het sluiten van de boeken voor deze avond.

Jammer maar gelukkig geen drama door het verlies van Berlaar. Volgende week misschien een punt bij onze verste verplaatsing van het seizoen naar Tiège en daarna een thuismatch tegen Diest, de ex-ploeg van David. We naderen het einde van het seizoen, maar de ontknoping en de daarbijhorende “oef” laat dus nog eventjes op zich wachten.

Ook onze B-ploeg liep tegen de lamp van Braine in de topper van 2de nationale. De leiders uit Braine wonnen ook deze match met 6-10. Sterke prestaties nochtans van Johan D’Havé en Jeroen Van Hoecke met elk 3 matchen maar Nic Bockaert en Stijn Goessens hadden een mindere dag en konden niets winnen. We stonden toch reeds 3 punten achter op Braine maar nu is de trein helemaal vertrokken en kunnen we Braine alleen maar proficiat wensen met hun titel in 2de nationale. Onze 2de plaats blijft sowieso knap.

Voilà, en nu stilletjes aan afzakken naar de Ghelamco voor een andere ontknoping, hopelijk is het woord “oef”  daar ook van toepassing.

Patrick