A-ploeg pakt 3 gouden punten in Gullegem

De donkere wolken boven de A-ploeg zijn gisteren overgegaan in een heldere hemel. En na de volgende thuismatch op 11 maart zou dit wel eens een hemel met een stralende zon kunnen worden.
 

Na de nederlaag tegen het versterkte Castellinoise vorige week, smaakten de druiven zuur en stonden we op een voorlaatste plaats, mede ook door die vervelende FF-match die het hele seizoen voor een vertekend beeld van de rangschikking zorgt.
 

Voor de verplaatsing naar Gullegem hoopten we stilletjes op puntenwinst, de thuismatch was tenslotte ook op 8-8 geëindigd.Bij aankomst in West-Vlaanderen fleurden onze gezichten al serieus op toen we vaststelden dat Gullegem A als 4de speler een B6-speler opgesteld had. Hiervoor moeten we onze D-ploeg eigenlijk dankbaar zijn zoals pienter opgemerkt door Steve Van Opstal. Want onze D speelde ook in Gullegem tegen de C-ploeg en die hadden in de heenmatch met 12-4 een pak voor de broek gekregen. Ondertussen staat Gullegem C eerste en wilde die geen enkel risico nemen tegen het "gevreesde" Rooigem en stuurde daarom maar eventjes 4 B4-spelers de wei in en stuurden een mindere B6 naar de A-ploeg. Ons niet gelaten, we sloten ons met plezier aan bij de Belgische voetbalploegen die donderdag ook een handje geholpen werden door Dame Fortuna.
 
Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn, want die is er nooit geweest. Enkel Florian Van Acker kon voor de thuisploeg de eer nog wat redden maar al snel liepen we uit naar 2-6. Geen problemen voor David. Ken winst in belle tegen B2 Eudier en vlotte winst van Peter en Pieter-Jan tegen Dieter Marijsse.
 
Na de pauze hetzelfde beeld waarbij onze voorsprong nooit meer in gevaar kwam, ondanks een nipt verlies van Pieter-Jan met 11-9 in de belle tegen Eudier. Eudier werd weggeflitst door Peter die als een jong veulen stond te spelen. Bij een 4-10 stand zagen we nog geweldig tafeltennis van Ken tegen Marijsse. De topper David-Florian werd een nagelbijter waarbij David in het zand beet met 11-9 in de belle waarbij Florian als olympisch kampioen qua gedrag niet zijn mooiste kant liet zien maar laten we dat als een voetnoot beschouwen.
 
5-11 winst en door het verlies van Berlaar ziet de situatie er nu plots helemaal anders uit.
 
8. BRAINE                   28  (16 matchen)
9. CASTELLINOISE       26  (15 matchen)
10. ROOIGEM              26 (15 matchen)
11. BERLAAR               25 (16 matchen)
12. LE LOGIS               algemeen forfait
 
Op het eerste gezicht dus 1 punt voorsprong op Berlaar maar in praktijk is dit eigenlijk 3 punten want Berlaar moet nog de FF spelen tegen Le Logis en dat levert 0 punten op. En als Berlaar gelijk zou komen met ons, dan winnen wij door de onderlinge duels.
 
Na een weekje rust spelen we op 11 maart thuis tegen Braine terwijl Berlaar uit speelt bij nummer 3 Champ d'en Haut. Winst zou ons bijzonder dicht bij de redding brengen want dan springen we ook nog eens over Braine dat ook nog die FF van 0 punten moet spelen. Uiteraard stuur ik nog wel een herinnering voor de supporters die ons vorige week al zo massaal steunden.
 
Voilà, zo zijn jullie weer mee en kan de interclubleider op zondag rustig nagenieten . . . . de aperitief bij mijn ouders straks zal nog meer smaken . . .
 
Door Patrick Van Hoecke, voor het competitiebestuur