Eerste speelweek provinciale

In eerste provinciale kreeg de E-ploeg van Tycho, Frederik, Ilias en Jens een stevige kluif voorgeschoteld op bezoek bij Sint-Pauwels, met twee B6'en en twee C0's. Zij bleken met 11-5 te sterk.

De F-ploeg kon gisteren een mooie eindscore neerzetten in Erembodegem. Stijn De Brauwer C2, Sven Demol C4, Jan Van de Wiele C4 en Ashok Rao C6 wonnen met 5-11 tegen een C2 en 3 D0'en, Sven Demol haalde ze allevier binnen, Jan haalde een mooie 3/4 en Ashok en Stijn elk 2.

Rooigem G won met overtuigende 13-3 cijfers tegen Hof Ter Burst A. Hof Ter Burst heeft ook titelambities en trad aan met hun sterkst mogelijke opstelling (C6-C6-D0-D0). Steven Pirc won vlot tegen de C6 Dirk Kestemont, Koen Taghon verloor tegen D0 Lorenzo Goossens. Match 3 & 4 waren beiden thrillers, 2x vijfsetters. Kasper won in de belle met 11-9 tegen D0 Marcel Vanhoren, Olivier Haegeman won in de belle met 11-8 tegen Patrick Van Der Plas. Voor 't zelfde geld was het 1-3, nu werd het 3-1. Oei, niet zo eenvoudig dachten we rond 21u....een uurtje later was de opluchting groot. 7-1 na drie vlotte zeges én een ongelooflijke wedstrijd van Kasper. Tegen D0 met korte noppen Van Der Plas stond hij in de belle 4-10 achter... en won hij uiteindelijk met 12-10!. Wat een remonte. Eindbalans: Steven & Kasper 4/4, Olivier 3/4, Koen 2/4. Rooigem G-Hof Ter Burst 13-3. We zijn klaar voor een superseizoen in 3e Provinciale !

Rooigem H vs Buggenhout A: Vincent, Deef, Anwar en Steff vs D0, D4, D6 en D6. Vincent moest zich enkel tegen de D0 gewonnen geven. De rest won hij vlot en haalde zo een mooie 3!  Deef won tegen de D4,D6, tegen de andere D6 kreeg hij efkes zijn deja vu van belles terug en verloor hij nipt tegen de D0 moest hij ook het onderspit delven. Anwar stoomde door net als in de D reeks vorige week in ingelmunster , en verloor efkes zijn focus tegen een D6 ook een mooie 3 matchen. 
Steff begon super tegen de ene D6 met een duidelijke 3-0. Dan verloor hij respectievelijk met 3-1 en 3-2 vs D6 en D0 om dan de D4 uiteindelijk met 3-0 ook te winnen.

De I-ploeg kijkt tegen een loodzwaar seizoen aan. Een van de meer haalbare kaarten was Hof ter Burst B (D2-D4-D4-D6), maar toch ging de match verloren. Rita en Enzo pakten 2 punten, Kimberly eentje, terwijl Tobias in zijn eerste Belgische seizoen met lege handen achterbleef. 

De J-ploeg had dan weer geen kind aan Erembodegem D. Ruben, Kevin, Nicholas allen foutloos tegen de E4'en, Geert pakte een extra punt.

Erembodegem had blijkbaar de tactiek goed uitgekiend want hun C-ploeg kwam sterker voor de dag tegen onze K. Mattia en Robbe scoorden elk 2 maar Lucas en Jef hielden het bij één overwinning, tegen een veel sterker geklasseerde tegenstander, met onder meer een D6 in de rangen.

De L-ploeg en de N-ploeg mochten voor hun vuurdoop op bezoek in het landelijke Ouwegem. De lagere school was het strijdtoneel. De L-ploeg (Jan Van Dyck E4, Johan Bjurstam E6, Kevin de Brabander E6 en Gina Vijncke E6) traden aan tegen 3 E4'en. Hierdoor stonden ze al meteen 0-4 voor. Maar de eerste matchen verliepen moeizaam en al gauw werd het 3-5. Gelukkig keerde het tij en kon de L-ploeg toch met een 5-11 winst naar Rooigem terugkeren. 

Kapitein Kurt Van den Eede E6 kon ook tevreden terugkijken op een geslaagde en zeer sportieve avond. Hij kon met zijn 3 dames (Inge De Zutter E6, Lara Demol E6 en Esther De Wit E6) al gauw het zeel naar onze kant trekken tegen de 4 E6'en van Ouwegem. Bij een 0-10 voorsprong was de winst al voor ons. Uiteindelijk konden we met een 3-13 winst en elk 2 heerlijke hotdogs achter onze kiezen, tevreden Rooigemwaarts keren. Zeer sympathiek ploegske is dat trouwens.

Tussenin bevindt zich met de M-ploeg een viertal jongeren dat het prima deed op bezoek bij Hof ter Burst D. Het werd 3-13 met driepunters van Xander, Natan en Manu, en een tweetje erbij van Artuur.

Voilà, alles bijeen een veelbelovende eerste speelweek in provinciale.