Dames redden het net niet

Vorige zaterdag werd de heenronde van de damescompetitie afgewerkt. Dit betekende 3 wedstrijden op 1 dag, wat voor onze dames zowel mentaal als fysiek een zware dobber is aangezien er weinig of geen mogelijkheid is om met speelsters te roteren.

De eerste wedstrijd werd met Rita, Kimberly en Lobke vlot met 9-1 gewonnen tegen Merelbeke, dat met een verzwakte opstelling aantrad.

Voor de wedstrijden tegen Stekene en Kruibeke nam Lara de plaats van Lobke over.
Tegen Stekene ging het al een stuk moeilijker maar werd uiteindelijk toch nipt met 6-4 gewonnen. Lara kon net niet prikken maar mocht met 2 (weliswaar verloren) belles toch tevreden terugkijken op haar prestatie.

Iedereen keek dan reikhalzend uit naar de confrontatie met Kruibeke, dat ook tegen zowel Stekene als Merelbeke gewonnen had. De lange dag eiste hier toch zijn tol : Kimberly moest 2 keer in de belle het onderspit delven, en ook het dubbelspel leverde niet meer het resultaat op zoals dat eerder op de dag het geval was. Uiteindelijk werd nipt met 6-4 verloren. Speciale vermelding voor Rita die in haar 9 enkelspelen van de dag in totaal maar 1 set moest prijsgeven en dus ook tegen Kruibeke foutloos voor 3 punten tekende. Het 4e Rooigem punt kwam van de palet van Kimberly,

Alles bij elkaar toch een knap resultaat van onze dames, die in de rangschikking nu 2e staan.

Nog een extra woordje van dank (ook vanwege de dames) aan de supporters die de verplaatsing naar Stekene maakten. 
In de terugronde worden de wedstrijden in Merelbeke gespeeld, dus dichter bij onze deur. We roepen nu al op om daar nog talrijker aanwezig te zijn.