Dag van Rooigem - zaterdag 19 Augustus

Beste sportvrienden,
Onze volgende ”DAG VAN ROOIGEM” zit organisatorisch in zijn startblokken.
Als gewoontegetrouw hebben we dit jaar terug  een binnen activiteit gepland, opnieuw ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb die ook gevonden. Na het Petanque ,de Curve Bowls, boogschieten, Koers op rollen, curling, tafelvoetbal enz …. proberen we nu om u met een gekend jongensspel van vroeger te vermaken. Wie van jullie heeft er vroeger op jongere leeftijd ooit met een katapult een steentje weggeschoten??

Bij deze krijgt u de gelegenheid om  van deze sport , het schietlapschieten of katapultschieten nogmaals te proeven. Dat het ook een echte sport is, is misschien minder geweten, in verschillende clubs wordt dit oude spel als een echte competitiesport beschouwd en beoefend. Met behulp van een katapult en zeven glazen knikkers worden door de schutters zeven bordjes omvergeschoten in verschillende rondes . Goed mikken blijkt namelijk niet altijd even eenvoudig te zijn en ik heb het reeds bij een try-out ondervonden. De bordjes variëren in grootte en in puntenwaarde, het kleinste bordje telt natuurlijk de meeste punten, tijdens één beurt kan men maximum 30 punten behalen. Ik voorzie meerdere beurten dit afhankelijk van het aantal deelnemers. Om onze avond zo vlot mogelijk te laten verlopen moet ik een limiet instellen van 40 deelnemers, dus is het de boodschap om er vlug bij te zijn om u in te schrijven.

We beginnen onze Dag Van Rooigem reeds in de namiddag om iedereen zoveel mogelijk speelmomenten te bezorgen.. We openen onze deuren om 15.30u. om naar hartenlust te kunnen oefenen om nadien om 16.00u. met de wedstrijden te beginnen. Rond 18.00u. onderbreken we het spelen voor het avondmaal waar wij u lekkere BBQ aanbieden. Nadien om ongeveer 19.30u. hervatten we het katapultschieten.. enkele leden van een katapultclub zullen ons begeleiden. U kan zich op voorhand inschrijven en betalen aan de bar zoals andere jaren voorzien is, vul je inschrijvingsformulier tijdig en juist in.

INSCHRIJVEN KAN TOT DONDERDAG 10 AUGUSTUS
Je kan je individueel inschrijven voor het avondmaal of avondmaal + katapultschieten. Je ziet maar. We voorzien enkele prijsjes voor de besten.

  • Katapult  + BBQ /volw.     =          € 25 
  • Katapult  + BBQ /kinderen + 12J. = € 20
  • Enkel BBQ /volw. =             € 16 
  • Enkel BBQ /kinderen tot 12J. =       € 12 

We hopen u terug te mogen uitnodigen voor een amusante en sportieve dag .
ALLE INFO: PHILIPPE VERSLUYS  TEL/ 09/3868089 NA 18.00U. OF GSM:0478369724